A legelterjedtebb molnárkocsik!

Molnárkocsi

A nehéz tárgyak cipelése, szállítása és mozgatása mindig is nagy problémát jelentett az emberiségnek. Már az őskorban is használtak különféle kezdetleges szerkezeteket, melyekkel meg tudták könnyíteni a munkát, de szerencsére manapság már jóval fejlettebb módon tudjuk levenni a vállunkról a terhet. Az évszázadok folyamán folyamatosan fejlődtek a szállítást segítő szerkezetek és mindig keresték azt az eszközt, mely megoldja a kisebb méretű, de nehéz súlyok mozgatását. Az 1900-as évek elején találták fel a molnárkocsikat, melyek a mai anyagszállítás és mozgatás egyik elengedhetetlen kellékei. Számos fajtája alakult ki az évek során, így szeretnénk Önnek bemutatni, hogy melyek a legelterjedtebb és leghasznosabb típusok.

Hagyományos molnárkocsik (rekeszszállító)

A hagyományos molnárkocsik a legelterjedtebb típusok, valószínűleg már Ön is látott ilyen szerkezetet. Felépítésük rendkívül egyszerű, a legtöbb hagyományos kocsi 60 és 150 kilogramm súly mozgatására alkalmas, de az ellenállóbb anyagokból készült kocsikkal akár 300 kilogrammot is meg tudunk mozgatni. Gyakran használják ezeket az eszközöket a költöztetésnél, élelmiszeriparban, logisztikában, mezőgazdaságban, szerelőműhelyekben és szinte bármely területen, ahol kisebb méretű, de nehezebb anyagot kell mozgatni.

Lépcsőjáró molnárkocsik

Ezeket a típusokat nem használják olyan sok helyen, mint a hagyományos társaikat, azonban még így is számos iparágban előfordul. Felépítésük megegyezik a hagyományos kocsikéval, azonban az eszköz oldalán található kerék helyett, három kisebb kerék van szerelve, aminek következtében fel-, illetve legördül a lépcsőfokokon a kocsi. Nagyban megkönnyíti a lépcsőn való áruszállítást, így a költöztetésben és élelmiszeriparban számos helyen használják.

Összecsukható molnárkocsik

Az összecsukható molnárkocsi igazából egy rekeszszállító, vagyis hagyományos kocsi, azonban hatalmas előnye, hogy össze lehet csukni, amiért rengeteg helyet spórolhatunk meg. Ha kamionról kell le-, illetve felpakolni, akkor sokat jelenthet az összecsukhatóság. Ha viszont nagyobb területen folyik az anyagszállítás, akkor nem lehet nagyon kihasználni az összecsukhatóságban rejlő potenciált.

Palackszállító molnárkocsik

Sok mindent nem lehet leírni erről a típusról, mivel a nevéből minden kiderül. Általában 20-50 kilogrammos palack szállítható velük. Számos szerelőműhelyben használják ezeket a szerkezeteket.

Abroncsszállító molnárkocsik

Speciális kialakítású kocsik, melyekkel abroncsokat lehet könnyedén mozgatni. Akár 6 abroncsot is rá tudunk pakolni egy molnárkocsira, amivel rengeteg időt spórolhatunk. Autószerelő műhelyekben szinte elengedhetetlen felszerelés. Általában 450-750 milliméter átmérőjű abroncsokkal használható.

Ezek lettek volna a legelterjedtebb molnárkocsi típusok, melyekkel nagyban lecsökken a sérülésveszély és az igénybevett idő, illetve megnő a szállítható anyag súlya. Tekintse meg az Emelőwebshop széles molnárkocsi kínálatát és válasszon még ma olyan kocsit, mely megkönnyíti életét!

Előző cikkünkben a GDPR-ról írtunk.