Autó kölcsönzés gyorsan, okosan 2

Autókölcsönzés

Korábban már írtunk arról, hogy mikor és miért érdemes autót kölcsönözni és mit tegyünk a gépjármű kölcsönzése előtt. Most arról lesz szó, hogy mire figyelj az autó kölcsönzésekor.

Autókölcsönzés

Hogyan történik az autó kölcsönzés?

Az autó kölcsönzés – legyen szó céges autóbérlésről vagy magánszemélynek történő autókölcsönzésről – a szerződés kötéssel kezdődik, ehhez pedig feltétlenül szükséged lesz személyazonosságodat igazoló okmányokra, vagyis mindenképpen vidd magaddal a személyi igazolványodat, a jogosítványodat, valamint a lakcím kártyádat is. És ne feledkezz meg az autó kölcsönzés díjáról és a kaució összegéről sem. Jó ha tudod azt is, hogy a cég melyik autóját szeretnéd elvinni, így már nem kell időt eltöltened a kiválasztással. De ha nem tudtál dönteni az sem jelent különösebb problémát, mert az ügyfél-szolgálaton biztosan készséggel segítenek megtalálni a céljaidnak legjobban megfelelő autót. Csupán annyi a dolgod, hogy válaszolsz néhány kérdésre. Hányan utaztok? Mégis mennyi és milyen típusú holmit szeretnétek magatokkal vinni? A szerződés kötéskor az is fontos, hogy meghatározzátok azt, hogy hol és mikor veszed át és adod vissza a bérelt autót. Az autó kölcsönzés esetébe erre több lehetőséged is van. Vagy a cég székhelyén és telepején, illetve felár esetében te is eldöntheted, hogy hol szeretnéd átvenni a kocsit.

Mire figyelj az autó kölcsönzéskor?

Az autó kölcsönzéskor nézd meg a kocsit és ha van rá lehetőség, akkor próbáld is ki, jó ha szerzel tapasztalatot, arról hogy hogyan is tudod vezetni az autót. Ezen kívül figyelj a gumikra, télen kizárólag téli gumival felszerelt autót kölcsönözz, és érdeklődj arról, hogy mikor milyen karbantartási munkákat végeztek el. Ne feledkezz meg a gépjármű vezetéséhez szükséges dokumentumokról sem. Hiszen az autó kölcsönzés ideje alatt előfordulhat, hogy a rendőrség igazoltat és elkéri az autó pappírjait is. Térj ki arra is, hogy milyen szolgáltatásokat biztosít számodra az autót kölcsön adó cég. A legjobb, ha biztosít ügyeletet. Ebben az esetben a kölcsönzés ideje alatt felmerülő összes kérdésedre válaszolnak és egy esetleges balesetnél is segítséget nyújtanak.