Franciaországban betiltották az okostelefonok használatát az iskolákban!

ban

2018-07-30-án fogadták el a határozatot, miszerint a 15 évnél fiatalabb tanulók nem tarthatják bekapcsolt állapotban maguknál okostelefonjaikat. Vagy otthon hagyják a készülékeket, vagy kikapcsolt állapotban hordják magukkal az eszközöket.

Az új törvény megtiltja a tabletek, számítógépek és egyéb internethez csatlakoztatható eszközök használatát is. Természetes azok a készülékek bekapcsolva maradhatnak, melyek a tanulást segítik, vagy valamilyen fogyatékossággal élőnek segítenek. Emmanuel Macron francia elnök kampányában is helyet kapott az a probléma, hogy a fiatalok nagyon sok időt töltenek a képernyők mögött, ami kihat a produktivitásukra és tanulmányaikra.

Ettől a törvénytől azt várják, hogy sokkal kevesebben fogják használni a telefonjaikat, tabletjeiket. 2010-től amúgy már tiltva van az olyan eszközök használata a tanórákon, azonban most már a szünetekben sem lehet használni. Más kérdés, hogy a tanárok, hogyan fogják betartatni ezt a törvényt.

Reméljük ez a törvény hatni fog a diákokra és rájönnek, hogy hasznosabban is eltölthetik a szüneteket a Facebook és a Snapchat helyett. Ha sikeres lesz a határozat, akkor nem kizárt, hogy más ország is bevezeti. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz.