Használt mobiltelefonok adás/vétele

A mobiltelefonok a mindennapi életünk részéhez tartoznak. Kapcsolattartás, beszélgetések és az sms- váltások mellett az internetes kapcsolat tartásra is használjuk, gyakran chatelünk, és küldünk képeket is egymásnak. No és persze játszhatunk és szórakozhatunk is. De a munka végzést is jelentős mértékben megkönnyíti, hiszen már vannak olyan szoftverek is, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a mobiltelefonnal ugyanazokat a feladatokat végezzük el, mint a számítógéppel. Szerencsére a választék óriási és folyamatosan megújul, ezért talán te is gyakran és szívesen cseréled le a használt mobiltelefonodat is.

Mire figyelj, ha a használt mobiltelefonod eladására készülsz?

Akkor jársz a legjobban, ha a készüléked mellett a gyári tartozékokat is magaddal viszed. Minden képen gondolj a töltődre, és a fülhallgatóra is. A használt mobiltelefonok adás- vételével foglalkozó cégek szívesen fogadják a készülékek iratait is. Szóval ne feledkezz meg azokról a dokumentumokról sem, amelyeket akkor kaptál, amikor megvásároltad a telefonodat. A legfontosabbak, az adás-vételi szerződés, a kifizetést igazoló számla és a jótállási jegy. De ha kötöttél biztosítást a telefonodra, akkor azt a nyomtatványt is vidd magaddal. Ezeket az iratokat előnyben részesítik használt mobiltelefonokkal kereskedő cégek, és előfordulhat az is, hogy több pénzt ajánlanak a készülékedért. Ha meg van az eredeti csomagolás, akkor a dobozodat is vidd magaddal.

És mit tegyek, ha használt mobiltelefont szeretnék venni?

Minden esetben kérd el az előző bekezdésben felsorolt iratokat. Alaposan nézd meg a készüléket. A szép, karcolásoktól mentes használt mobiltelefonokat részesítsd előnyben, vagy ha ütésálló telefont szeretnél nézz utána, hogy a megvásárolandó telefon az-e. De gondolj a működésre is. Fontos, hogy jó állapotban legyen az akkumulátor. És minden képen olyan értékesítőtől vásárolj, aki javítási garanciát is vállal (pl VIP-Phone GSM bolt).