Jön a YouTube Music

Május 22-én indul a Google zene streamelő szolgáltatása a YouTube Music nagyjából egy időben a fizetős YouTube Red megújult, átalakított szolgáltatásával. Aki esetleg még nem hallott volna ez utóbbiról annak elmondjuk, hogy a YouTube Red egy olyan videomegosztó platform, amely offline megtekinthetőséget és reklámmentességet kínál a felhasználói számára.

A YouTube Music-ot a Spotify és az Apple Music versenytársának szánják a készítői. A hírek szerint a Spotify modelljét fogják átvenni, amelyben lesz egy reklámokkal teletűzdelt ingyenes verzió, és a YouTube Music Premium szolgáltatás havi 9,99 dollárért ami majd hirdetésmentes zenehallgatási élményt kínál.

A YouTube Music komoly előnye, hogy az eddigi adatgyűjtéseknek köszönhetően a Google már most is sokkal többet tud a leendő felhasználók ízléséről, zenével kapcsolatos szokásairól, preferenciáiról, mint ezen a piacon bárki. Így akár képesek lesznek napszaknak, helynek sőt még akár tevékenységhez (munka, tanulás, utazás) szabva automatikusan felkínálni kedvenc számainkat.

A YouTube Music első körben az Egyesült államokban, Ausztráliában, Mexikóban, Új-Zélandon és Dél-Koreában lesz csak elérhető. A későbbiekben pedig további 14 országban tervezik (Ausztria, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Svájc és Egyesült Királyság) amelyek között Magyarország sajnos nem szerepel.