Jön a YouTube Music

Május 22-én indul a Google zene streamelő szolgáltatása a YouTube Music nagyjából egy időben a fizetős YouTube Red megújult, átalakított szolgáltatásával. Aki esetleg még nem hallott volna ez utóbbiról annak elmondjuk, hogy a YouTube Red egy olyan videomegosztó platform, amely offline megtekinthetőséget és reklámmentességet kínál a felhasználói számára.

A YouTube Music-ot a Spotify és az Apple Music versenytársának szánják a készítői. A hírek szerint a Spotify modelljét fogják átvenni, amelyben lesz egy reklámokkal teletűzdelt ingyenes verzió, és a YouTube Music Premium szolgáltatás havi 9,99 dollárért ami majd hirdetésmentes zenehallgatási élményt kínál.

A YouTube Music komoly előnye, hogy az eddigi adatgyűjtéseknek köszönhetően a Google már most is sokkal többet tud a leendő felhasználók ízléséről, zenével kapcsolatos szokásairól, preferenciáiról, mint ezen a piacon bárki. Így akár képesek lesznek napszaknak, helynek sőt még akár tevékenységhez (munka, tanulás, utazás) szabva automatikusan felkínálni kedvenc számainkat.

A YouTube Music első körben az Egyesült államokban, Ausztráliában, Mexikóban, Új-Zélandon és Dél-Koreában lesz csak elérhető. A későbbiekben pedig további 14 országban tervezik (Ausztria, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Svájc és Egyesült Királyság) amelyek között Magyarország sajnos nem szerepel.

One Reply to “Jön a YouTube Music”

Comments are closed.