A legjobb ingyenes vírusírtó 2018-ban?

Legjobb ingyenes vírusírtó

2018-ban már nem annyira veszélyes ismeretlen oldalakra tévedni az interneten, mivel a legtöbb böngészőbe be van programozva, hogy ne töltsön le automatikusan fájlokat. Ha azonban rossz helyen töltünk le valamit, akkor könnyedén elveszthetjük az adatainkat, különféle bányászprogramokat telepíthetnek a gépünkre, vagy a legrosszabb esetben újra kell majd telepítenünk az operációs rendszerünket.

Sokan nem használnak víursírtó programokat, melyek igénybevételével könnyedén elkerülhetőek lennének a vírustámadások. Sokan azért nem telepítenek ilyenféle programot, mert lassítják a gépet, vagy azt mondják, hogy „nekem nem kell vírusírtó, úgyse megyek olyan helyre, ahol káros programok lennének”. Szerintem már mindenkivel előfordult olyan, hogy bekapott egy vírust, miközben tényleg nem járt olyan oldalakon, ami megmagyarázhatná. A vírusírtó gyártók folyamatosan dolgoznak rajta, hogy az adott program a lehető legkevesebb erőforrást használja és közben észrevétlenül védje a felhasználót és adatait. Az adat ugyanis az egyik legbecsesebb információ, amivel rendelkezünk (gondolom Ön is hallott mostanában a Facebook botrányról, hogy 50 millió felhasználó adatait, adták el). Na de jöjjön a lényeg. Ön szerint melyik a legjobb vírusírtó és ha találunk egyet, azért mennyit kell fizetnünk? Segítünk magának és megmondjuk, hogy a nemzetközi tesztek szerint melyek a legjobb ingyenes vírusírtó programok!

 

Avast Free Antivirus

Nem annyira meglepő listánk ezen szereplője, mivel már elég régóta uralják az ingyenes piacot, nem véletlenül. A felhasználói felülete rendkívül letisztult, nincsenek tele felesleges információkkal, átlátható. Az egyik legfontosabb szempont, amiért itt van, hogy nem lassítja le a gépünket, annak ellenére, hogy folyamatosan fut a háttérben. Nagyon jól tudja felderíteni a vírusokat, még a ritkábbak sem bújhatnak el előle. Egyik legidegesítőbb hátránya, hogy sok olyan funkciót tartalmaz, mely csak a fizetős verzióban elérhető, gondolok itt a számítógépünk gyorsítására. Szerintem az egyik legjobb választás lehet Önnek és gépének!

 

Kaspersky Free

A Kaspersky nem arról híres, hogy ingyenes programokat dob piacra, azonban tavaly meggondolták magukat és kiadták az ingyenes vírusírtó verziójukat, mely rendkívül megbízható. Ez a program is gyorsan tudja felderíteni még a legújabb vírusokat is, ráadásul a felhasználó felülete szintén letisztult és felhasználóbarát. A fizetős verziója a legtöbb teszt és felhasználó szerint a legjobb, melyet megvásárolhatunk, de szerintem az ingyenes verzió is kiváló megoldás lehet, ha nem akarunk pénzt költeni. Előnye még, hogy nem akar állandóan átvinni minket a fizetős verzióhoz. Hátránya, hogy elég kevés beállítás és szolgáltatás érhető el benne, de ha tényleg csak vírusok ellen akarjuk használni, akkor az egyik legjobb választás.

 

BitDefender Antivirus Free Edition

A BitDefender ingyenes verziójú vírusírtója a leggyorsabb program a piacon, mindegyiknél gyorsabban tudja átnézni számítógépünket káros programok után kutatva. A gyorsaság mellé még hatékonyság is társul, vagyis még a legújabb vírusok ellen is hatékonyan véd. Nagy hátránya, hogy nem tudjuk automatizálni a víruskeresés időpontját, illetve funkciókban sem bővelkedik, úgy ahogy a Kaspersky programja. Ez a vírusírtó is kiváló vírusok felkutatására és megsemmisítésére.

 

Szerintem az a három legjobb ingyenes víursírtó, melyek hatékonyan tudják megvédeni számítógépét a káros programoktól. Fontos, hogy mindenképpen használjon egy ilyen védelmező alkalmazást, de lehetőleg csak egyet, több felesleges, sőt, a legtöbb esetben még káros is.