Miért éri meg olcsóbb műszaki eszközöket vásárolni, a jóval drágább társaik helyett?

Billentyű kép

Rengetegszer estünk már abba a hibába, hogy a drágább árcédulával és a hangzatos márkanevekkel ellátott műszaki termékeket előrébb helyezzük a listánkon, mint az olcsóbb társaikat. Ez sokszor nagy hibának bizonyulhat, de természetesen van, hogy a neves márka beváltja a hozzá fűzött reményeket. Alapos utánajárás után, könnyedén eldönthetjük, hogy megéri-e a drágább, „nevesebb” termék, az olcsóbb „noname” műszaki cikk helyett. Írásunk reméljük, segít Önnek, hogy ne válassza minden esetben a drágábbat, mert lehet, hogy csak a név miatt magasabb az árcédula, minőségben, összeszerelésben, anyaghasználatban és tervezésben ugyan olyan, vagy akár rosszabb is lehet, mint olcsóbb társai.

Nem mindig jobb a drágább!

Olcsó műszaki cikkekkel, főleg LED-es fénytechnikával és kiegészítőkkel foglalkozik a legjobbajanlatok.hu. Ebben a szegmensben gyakran találunk olyan termékeket, melyek jóval drágábbak, mint a hasonló termékek, például, egy telefon billentyűzet. Rengeteg féle billentyűzet közül lehet választani, de gondoljunk csak bele, tényleg megéri a többletpénzt, csak azért mert ráraktak egy logót? Ha alaposabban szemügyre vesszük a kínálatot rájövünk, hogy ugyanazzal a technológiával készült a drágább termék, mint az olcsóbb. Ugyanazt tudják, ugyanúgy néznek ki, ugyanúgy működnek. Mégis kifizetnénk a drágábbat? Általában, igen, mivel belénk nevelték, vagy egy személyes tapasztalat miatt döntünk úgy, hogy a drágább jobb.

Billentyű kép

 

Reméljük, ez az írás ráébreszti, hogy nem minden arany, ami fénylik. Az olcsóbb szegmensből is könnyedén tudunk olyan termékeket választani, amik tökéletesen kiszolgálhatnak minket életidejük alatt. Nem kell csak azért 3, vagy 4-szer többet fizetni, mert ráírták egy híres márka nevét és logóját. A fenti webáruház is ezt az elvet követi, nem márkás termékeket árulnak, de törekszenek arra, hogy az általuk forgalmazott termékek minősége a legjobb legyen, de az áruk is legyen kedvező. Természetesen nem azt mondjuk, hogy minden „márkátlan” áru ugyanolyan minőségű, mint márkásabb társa.

Miért is éri meg jobban az olcsóbb?

Szerintünk azért éri meg jobban, az olcsóbb műszaki cikk, mint a drágább, mert a technológia rohamos fejlődése miatt, félévente jelennek meg újabb termékek, modellek. Ha szeretünk váltani, akkor egy olcsóbbtól sokkal könnyebben megválunk, mint egy drágábbtól, főleg, ha az új modell többet is tud. A készülék, vagy kiegészítő tudása is fontos szempont, ha a drágább semmivel sem jobb minőségben, vagy nem tud annyit nyújtani, amennyit az ára sugall, akkor teljesen felesleges rááldozni a nagyobb összeget. Csak azért írtuk le ezeket Önnek, hogy gondolkozzon el, olvasson cikkeket, véleményeket, beszámolókat, hogy tényleg megéri-e a többletköltség a kiszemelt terméket, és ha nem, akkor maradjon inkább az olcsóbbnál, mert lehet, hogy ugyanolyan jól, vagy még jobban is ki fogja szolgálni.