Mire figyelj, ha gyümölcs centrifugát vásárolsz

Gyümölcs centrifuga

A gyümölcs és zöldségleveket nagyon sokan szeretik, valószínűleg te is rendszeresen fogyasztod őket. Ez nem is csoda, hiszen, finomak, vitaminokban gazdagok és táplálóak is. A boltokban számos gyümölcs és zöldséglevet is árulnak, illetve smoothiekat is vásárolhatunk. De legjobban akkor járunk, ha frissen készült gyümölcs és zöldség leveket készítünk ehhez pedig szükség van egy gyümölcs centrifugára is. Alternatívaként aszalhatjuk is őket.

Gyümölcs centrifuga

Mi mindenre figyelj, ha gyümölcs centrifugát választasz?

Először is az étkezési szokásaidra. Pontosan kell tudnod azt, hogy milyen alapanyagokat fogsz felhasználni, ezért gondold végig, hogy melyik gyümölcsöket és zöldségeket szereted, no és persze azt is, hogy van-e valami amit ez után szeretnél kipróbálni. Ha ezzel megvagy, akkor vedd figyelembe a gyümölcsök és a zöldségek állagát is. A keményebb húsú növények közé tartoznak a sárgarépa, a sütőtök, alma és a körte, míg a lágyabb, lédúsabb növények közé tartoznak a narancs, a szőlő, az őszi barack és a paradicsom és az uborka is. Ezek az adatok azért fontosak, mert az alapanyagok típusa határozza meg azt, hogy mekkora teljesítményű gyümölcs centrifugára lesz szükséged. Ha kemény és lágy húsú növényeket is szereted, akkor legalább 1000w teljesítményű gépet válassz.

A másik fontos szempont a gyümölcsök mennyisége. Tehát számold ki azt is, hogy mennyi gyümölcslevet szeretnél naponta elfogyasztani. Ez a gyümölcscentrifuga tartályai miatt nagyon fontos. Az egyes termékek ugyanis meghatározott mennyiségű lé, illetve püré tárolására alkalmasak.

A gyümölcs centrifuga vásárlásakor gondolj magadra is. Vagyis a munkavégzésre is. Szóval olyan terméket válassz, amelyik egyszerűen ki és bekapcsolható, valamint néhány mozdulattal szétszerelhető és egyszerűen tisztítható. Szerencsére ma már vásárolhatsz olyan gyümölcs centrifugát is, amelyik mosogatógépben mosható.