Mire figyelj, ha szárító gépet vásárolsz?

Szárítógép

A házi munka bizony része mindannyiunk életének. Szerencsére ma már rengeteg jobbnál jobb háztartási gép könnyíti meg a helyzetünket, egyik ilyen például a mosogatógép, amivel az étkezéshez használt eszközöket moshatjuk el, vagy pl. a szárítógép, hiszen a szárítógépből kivett ruhákat akár azonnal fel is vehetjük. A szárítógép vásárlás azonban nem olyan egyszerű, ezért adunk néhány hasznos ötletet hozzá.

Szárítógép

Hogyan is kezd el?

Először is döntsd el, hogy a lakásod melyik részébe szeretnéd tenni a szárító gépet. Jól mutat a konyhában a pult alatt, de berakhatod akár a fürdőszobába is az elöl töltős mosógép, vagy egy fürdőszobaszekrény fölé is, itt is fantasztikusan fog majd kinézni. De ha panel lakásban élsz, akkor sem kell lemondanod erről a háztartási kisgépről, hiszen biztosan befér az egyik beépített szekrénybe is. Ha már a látványnál tartunk, akkor meg kell említenünk a szárítógép színét is. Szerencsére ma már nem csak fehér gépet, hanem ezüst metál, fekete, piros és narancs színű termékeket is értékesítenek, úgyhogy biztosan megtalálod a csempédhez, a járólapodhoz, vagy éppen a konyhabútoraidhoz tökéletesen passzoló terméket is.

A szárítógép elhelyezésénél fontos szerepe van a gép méretének is. Az értékesítők pontosan tudják, hogy mekkora nagyságú termékük van, azonban neked is fel kell mérned azt a területet, ahova a szárítógépet tenni szeretnéd, ugyanis csak így lehetsz biztos abban, hogy a gép elfér és biztonságosan tudod használni.

Milyen egyéb szempontok vannak még?

A szárítógép vásárlásnál nem hagyhatod figyelmen kívül a zaj kibocsájtást és az energia fogyasztást sem. Sajnos a szárítógép is, ugyanúgy mint az összes többi elektromos háztartási gép zajt bocsát ki, amikor működik. Persze kifejlesztették a halkabban működő terméket is, azonban jó ha tudod, hogy ezek a gépek az átlagosnál jóval nagyobb mennyiségű energiát fogyasztanak el.