Mit érdemes tudni a papírdoboz gyártásról?

Papírdoboz gyártás

Szinte mindenki lát és használ valamilyen papírdobozt. Otthonunkban a gyógyszereket tároljuk az eredeti csomagolásban, de sokáig megőrzünk egy-egy cipős dobozt is. Nem is beszélve az ajándékba kapott, szép emlékeket felidéző díszdobozokról, vagy a cégünk tevékenységeihez szükséges kartondobozokról… ilyenkor sokan talán el is gondolkodunk azon, hogy hogyan is készülnek a papírdobozok.

Papírdoboz gyártás

Mit érdemes tudni a papírdoboz gyártásról?

A papírdobozokat leggyakrabban üzemi körülmények között készítik el. A gyártáshoz speciális vágó, hajtogató és mintakészítő gépeket használnak. Lehetőség van néhány darab, vagy akár több ezer termék elkészítésére is.

Mire figyelj, ha papír dobozt készíttetsz?

Fontos, hogy a papírdoboz gyártása előtt pontosan határozd meg, termék méretét és formáját. Leggyakrabban téglalap vagy, négyzet alakú dobozokat készítenek, de az egyedi kialakítás is lehetséges. Ha például játékokat árulsz, akkor a kisautók, vagy a babák alakjához hasonló papírdobozokat is rendelhetsz. Lényeges szerepe van annak is, hogy milyen termékeket fogsz a dobozban tartani. Ez érthető, hiszen a borok, torták, sütemények és pizzák nem tárolhatóak ugyanabban a papírdobozban. Ennél a pontnál beszélnünk kell még a papír alapanyagáról is. A termékek gyártásához használható karton, kartonplaszt, vagy hullámpapír is. Foglalkoznod kell még a doboz színével is. Két alapszín a fehér és a barna közül választhatsz, azonban ha egyedi megjelenést szeretnél, akkor gondoskodj a designról. Lehetőség van bármilyen színű doboz gyártására, sőt a felületen számos nyomat is megjeleníthető. Vagyis, a papírdobozok kiváló lehetőséget adnak a céged reklámozására is. Rányomtathatod, a logodat, a telefonszámodat és az e-mail címedet is. De ha szeretnéd, akkor számlát vagy akár prospektusokat is rögzíthetsz hozzá.