Nyomtatás otthon

Nyomtató

A mai rohanó világunkban egyre többen döntünk úgy, hogy otthonunkban nyomtatunk. Ehhez persze mindenképpen be kell szerezni valamilyen nyomtatót és néhány kiegészítő kelléket, patronokat vagy tonereket és persze szükség van papírokra is.

Nyomtató

Mire figyeljen a nyomtatók, a papírok és a tinta kiválasztásakor?

Kezdjük a nyomtatóval. Két fő típusa a lézeres és a tintasugaras különböztethető meg, de, hogy önnek melyik a legmegfelelőbb azt számos tényező befolyásolja. Jó ha tudja, hogy körülbelül hány oldalt szeretne havonta nyomtatni, de az is lényeges, hogy milyen típusú, egyszerű fekete – fehér szöveges dokumentumokat, vagy élénk színű fényképeket esetleg nagyobb méretű posztereket szeretne az otthonában elkészíteni. De fontos az is, hogy számítógéphez, okos telefonhoz vagy lap top-hoz szeretné – e csatlakoztatni. Ezen kívül ne feledkezzen meg az árról és a szervizelés költségeiről sem. Akkor most nézzük a nyomtatók fő jellemzőit. A lézer nyomtató ára és az üzemeltetése sem olcsó, ugyanakkor gyorsan készíti el a nyomatokat. A tinta sugaras nyomtató pedig olcsón szerezhető be és kedvező áron működtethető. Mindkét termékkel jó minőségű színes nyomtatványok is készíthetőek. A nyomtatók mellett fontos szerepet kapnak a kiegészítők a tonerek és a patronok is, hiszen bizonyos időközönként kiürülnek ezért, cserélni kell őket. Eredeti, utángyártott és után töltött termékek közül is válogathat, azonban rendkívül fontos, hogy mindig pontosan tudja, hogy melyik cég gyártotta a nyomtatóját, hiszen kizárólag a printerrel megegyező típusú kiegészítők használhatóak zökkenőmentesen.

Rendben tudom, hogy melyik cég gyártotta a nyomtatómat, de mi a különbség az eredeti, az után gyártott és az után töltött tonerek és patronok között?

Az eredeti termékeket ugyanaz a cég gyártja, amelyik a nyomtatót is készítette. Ezért a nyomatok minősége garantált, ugyanakkor lényegesen akár 30 – 50 %kal is többe kerülhetnek, mint az utángyártott vagy után töltött termékek.

Az utángyártott patronokról és tonerekről azt kell tudni, hogy kifejezetten erre a célra kialakított gyárakban, kiválóan képzett mérnökök tervei alapján, új alapanyagokból készülnek, a méretük megegyezik az eredeti termékek méreteivel így a nyomtatóba tökéletesen beilleszthetőek, és hosszú ideig használhatóak. Az után töltött kiegészítők pedig eredeti, korábban kiürült tonerek és patronok, amelyekbe több alkalommal tesznek tintát. Azonban a folyamatos használat miatt gyakran elkopik a felületük.