Patroncsere Canon nyomtatóban – PIXMA MG5750

Canon Pixma
A piacon fellelhető tintasugaras nyomtatók közül az egyik legnépszerűbb, színes, multifunkciós készülék: a CANON PIXMA MG5750 nyomtató.
A tintapatront a következő módon cserélhetjük ki a CANON PIXMA MG5700 széria minden modelljében, amennyiben kifogyott belőlük a tinta:
Első lépésként kapcsoljuk be a nyomtatót. Majd nyissuk le a készülék elején található előlapot (1). Ez után hajtsuk fel a kezelőpanelt (2), majd a papírgyűjtő tálca lenyitását végezzük el (3). Így meglátjuk a nyomtatófej tartóját (4), amelyet már el tudunk érni.
Canon Pixma
Magunk előtt látjuk a használatban lévő tintapatronokat. Azt a patront kell eltávolítanunk amelynek ütemesen villog a kijelzője. Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy benyomjuk az adott tintapatron fülét és egyszerűen kiemeljük. Fontos, hogy egyszerre csak egy patront vegyünk ki, akkor is, ha többet is ki szeretnénk cserélni.
Ezt követően bontsunk ki egy új tintapatront úgy, hogy leszedjük róla a narancssárga szalagot, majd a védőfóliát. A tintapatronon található egy narancssárga színű úgy nevezett védősapka. Ez az ég fele nézzen, s eközben az ujjunkkal ne fogjuk le az Y alakú légrést. A védősapkán is található egy fül s azt másik kezünkkel lassan szedjük le. Ezt mindenképpen próbáljuk úgy megvalósítani, hogy a tintapatront ne nyomjuk be oldalról, míg a már nyitott tintakifolyó-nyílást se érintsük meg, mert a tinta megfoghatja a kezünket!
Rakjuk bele ferdén a tintapatront a nyomtatófejbe úgy, hogy annak elejét lefelé döntjük, míg az Y alakú légrés felfele nézzen. Nyomjuk le a tintatartályt, amíg egy pattanó hanggal nem jelzi, hogy a helyére került.
Ez után mindent hajtsunk vissza: a kezelőpanelt, a papírgyűjtő tálcát és végül az előlapot. Már végeztünk is a tintapatron cseréjével.Ha esetleg érdekelné, hogy mi a különbség az eredeti és utángyártott nyomtatókellékek között, akkor a linkre kattintva elolvashatja.
Kép forrása:

www.ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/Manual/All/MG5700%20series/HU/BG/screens/t_ink070.jpg