A Siemens cég története

Az elektromos felszerelések már nagyon hosszú ideje teszik könnyebbé a mindennapjainkat. Gondold csak végig, hogy milyen sokféle terméket használsz te is otthon, a munkahelyeden, illetve mennyi okos készüléket hordasz magaddal. Ha mást nem is, egy telefont és egy órát biztosan te is viszel magaddal mindenhova. Szerencsére ma már számos világhírű cég termékét szerezhetjük be itthon is. Egyik ilyen vállalkozás a Siemens, ami sok hasznos kütyüvel látja el a világot.

A Siemens cég története

Ez a vállalkozás a nevét az alapítójáról, Werner von Siemensről kapta, aki a műszaki akadémián tanult és számos találmány fűződött a nevéhez. A ma globális méretűvé nőtt vállalkozás több, mint 400 ezer embert foglalkoztat, a termékei pedig szinte minden országban elérhetőek.

Minek köszönheti a Siemens a világhírnevét?

Mondhatjuk azt, hogy az 1847 október 1-én alapított cég már a megalakulásától kezdve egyedinek számított és a tulajdonos- feltaláló szabadalmainak köszönhetően néhány éven belül át is lépte Németország határait. Ilyen találmány volt pl. a távíró. A vállalat folyamatosan fennálló sikerének másik oka az a rugalmasság, amellyel a lehető leggyorsabban reagált a történelem kihívásaira. A XX. században pedig számos, a cég életét befolyásoló esemény történt.

A Siemens történetében az első világháború bizony komoly veszteségeket jelentett. Piacokat és külföldön alapított üzem egységeket is elveszített. Viszont a háború utáni időszakban jelentős szerepet vállalt a Németországban eluralkodott munkanélküliség csökkentésében.

A második világháborúban bombák pusztították el a cég német gyárait, de a világháborút követően ismét gyorsan beindult a termelő tevékenység. Az 1960-as évektől kezdve pedig ismét kiépítette a nemzetközi kapcsolatait a vállalkozás.

A Siemens napjainkban

A Siemens a XX. század végén bekövetkező egész világot érintő változásokra is azonnal reagált. A globalizációs változások hatására megerősítette a szerepét a világban. Termék kínálata lefedi az elektromos felszerelések minden piacát, ezen kívül széles körű a társadalmi felelősség vállalása is.