A szennyvíz átemelő szivattyúk néhány jellemzője

A szennyvíz megjelenése nagyon komoly problémákat okozhat a mindennapjainkban. Gondolj csak egy hirtelen olvadás miatt megemelkedő belvíz szintre, vagy az épületek csatorna rendszerében bekövetkező károkra, vagy néhány olyan intézményre, ahol folyamatosan keletkezik nagyobb mennyiségű szennyvíz. Ilyen intézmények pl. a sportpályák és az éttermek. Az ilyen területeken fokozott figyelemre és néhány speciális felszerelésre, például szennyvíz átemelő szivattyúra is szükség lehet, ami ilyen esetekre sokkal jobban használható, mint egy közönséges vízszivattyú.

szivattyú

Miért válaszd a szennyvíz átemelő szivattyút?

Ezeknek a termékeknek a legfontosabb funkciója az, hogy a vízzel együtt a benne megtalálható összes szennyező anyagot, egyebek mellett homokot, törmeléket, gallyakat, gyümölcs és zöldségdarabokat eltávolítsák. De jó ha tudod, hogy a belvízben meglévő szennyező anyagok könnyen megkárosítják a környezetükben található tárgyakat is, ezért fontos, hogy olyan kopásálló alapanyagokból gyártott szennyvíz átemelő szivattyút válassz, amelynek minden alkatrészét stabilan rögzítették. Ezen kívül vedd figyelembe a szennyező anyagok méreteit is. Az olyan szennyvizet, amely nagy méretű szilárd szennyező anyagokat, például krumplit is tartalmaz bizony csak szennyező anyag felaprítása után tudja a szivattyú továbbítani, ehhez pedig darabolókéses termékre lehet szükség.

A szennyvíz átemelő szivattyú működése…

A szennyvíz átemelő szivattyú működhet benzinnel, vagy benzinnel és gázzal. Egyszerűen kezelhető, de az egyes termékeknek különbözik teljesítménye és lényeges eltérés lehet az átemelés magasságában is. De a szennyvíz átemelő szivattyúk tervezésekor figyelembe vették a felhasználás területeit is. A külterületekről és az intézmények egyes helyiségeiből, például a zuhanyzóból más és más típusú szennyvíz átemelő szivattyúkkal távolítható el a víz.