Változtassuk át androidos telefonunkat egy Game Boy-já!

Smartboy

Régebbi cikkünkben kitárgyaltuk, hogy hogyan is kell összerakni egy számítógépet, de mai bejegyzésünkben inkább a telefonok velé vesszük az irányt. A szerencsésebbek biztosan emlékeznek a „nehéz” időkre, amikor a sötétben próbáltunk játszani a Game Boy-unkkal. Mivel nem rendelkezett világítással a kézi konzol és képernyője sem volt színes, így ha nem volt legalább egy kis fény, már nem lehetett semmit sem látni. A régi szép idők elmúltak, a technika fejlődött, de a szívünkben még mindig élnek a boldog gyerekévek és a Game Boy-unkkal töltött órák, napok. Ezt az érzést próbálja visszaadni a Hyperkin SmartBoy, amihez hozzá tudjuk csatlakoztatni androidos telefonunkat és játszhatunk az eredeti Game Boy-hoz készült játékokkal. Nézzük, vissza tudja-e adni a „feelinget”.

Smartboy

Először is kezdjük az árral, az eszközt 50$-ért szerezhetjük be az Egyesült Államokban, Magyarországon viszont jóval többért lehet a miénk. Az eszköz maga csak egy műanyag ház, melyet egy USB-C típusú csatlakozóval tudunk összekötni telefonunkkal. A fogása és kinézete visszaadja a Game Boy érzetet, de még a Samsung Galaxy 8 is lötyög benne, mivel nem lehet nagyon állítani a szorosságot. Tegyük bele a telefonunkat az eszközbe, dugjuk be a csatlakozót és már mehet is a játék. Vagy mégsem? Először le kell töltenünk egy appot, ami minden egyes indításnál elfogadást vár tőlünk. Az egyetlen baj, hogy ezt a felugró ablakot eltakarja a Hyperkin, így mindig ki kell majd vennünk, hogy el tudjuk fogadni és tudjunk végre játszani (ezt minden játékváltásnál is meg kell tennünk). A gyártó állítása szerint minden egyes Game Boy és Game Boy Color játékkal kompatibilis az eszköz, azonban a kazetták kipróbálása után ez nem tűnik igaznak. Egy tesztben 6 játékot próbált ki a tesztelő és csak 1 futott problémamentesen, egyel néha tudott játszani, a többit pedig nem ismerte fel az eszköz. Természetesen ma már könnyedén le tudjuk tölteni ezeket a játékokat bárhonnan, de az igazi game Boy élmény a kazetták cserélésével lenne teljes.

Szerintünk nem a legjobb választás a Hyperkin SmartBoy, mivel sok vele a probléma. Még a legnagyobb telefonok sem rögzíthetőek stabilan, rengeteg játékot nem ismer fel az eszköz és az ára is kicsit magas egy egyszerű kiegészítőhöz. Ha mindenképpen ki szeretnéd próbálni és imádod a Game Boy-os játékokat, akkor ajánljuk, de ha csak egy kis érdekességre vágysz, akkor inkább hagyd ki.