A Google egy vezetője érdekesen nyilatkozott a Mircosoft által felvásárolt GitHub kapcsán.

Mint tudjuk, a Microsoft év elején megvásárolta a GitHub-ot 7.5 milliárd dollárért. Számos pletyka keringett arról, hogy a Google is megpróbálta megszerezni a világ legkedveltebb verziókezelőjét. A Fortune Magazine közelmúltban tartott eseményén Diane Greene, a Google Cloud (felhő) divíziójának vezetője az alábbiakat mondta: „Nem bántam volna, ha megvesszük, de így is jó.”.

Github

A pletykák szerint a GitHub alapítója azért adta el a Microsoftnak a platformot, mert jó kapcsolatot ápol Satya Nadella CEO-val. A GitHubot még mindig használják olyan cégek, mint a Facebook, Apple, Amazon és a Google.

A The Verge megkérdezte a Google szóvivőjét, hogy használni fogják-e a közeljövőben a platformot, de úgy nyilatkozott, hogy nem nyilatkoznak a piacon belüli folyamatban lévő felvásárolásokról. A Facebook szóvivője már beszédesebb volt és azt nyilatkozta, hogy amíg a GitHub az marad, amit megszoktunk, akkor természetesen használni fogják a különféle projektek megosztására.

Diane Green még az aggódását is kifejezte a Microsoft felvásárlása kapcsán, számos fejlesztővel egyetemben. Félelmük szerint lehetséges, hogy a Microsoft megpróbálja majd elcsábítani a tehetséges fejlesztőket és lecsapnak majd az olyan kiváló szakemberekre, akik még nagyobbá tudnánk tenni a céget. Természetesen ezt nem így mondta ki Green, de szavai ilyen gondolatokra engedtek következtetni.

Forrás: https://www.theverge.com/2018/6/28/17512908/google-github-microsoft-acquisition-comments