Mi a különbség az eredeti és az utángyártott tintapatron, toner között?

Tintapatron

Az évek során rengetegféle tintapatron jelent meg a piacon. Eredeti, klón, utángyártott, újratöltött, újragyártott és hasonló megnevezések lepték el a webshopokban feltüntetett patronok megnevezéseit. A félreértések elkerülése és a pénze helyes elköltése érdekében összegyűjtöttük Önnek azokat a megnevezéseket, melyeket jelenleg használ a piac, elmagyarázzuk, hogy mi mit jelent, és ezek után már tudni fogja a lényeges különbségeket.

Az eredeti tonerek és tintapatronok

Valószínűleg már olvasta azt a kifejezést, hogy OEM (Original Equipment Manufacturer), vagyis az eredeti gyártó. Ha Ön vásárol egy HP nyomtatót, akkor a dobozban egy eredeti, vagyis OEM tintapatron, vagy toner lesz. Vitathatatlan, hogy az eredeti patronok a legjobbak, minőséget tekintve. Sokáig bírják, nem jellemző rájuk a meghibásodás, és gyönyörű a nyomtatás minősége. A legnagyobb hátrány viszont az áruk. Közismert tény, hogy a nyomtató és tintapatron gyártók a hatalmas profitot nem a nyomtatók értékesítésével szerzik, hanem a túlárazott tintapatronokkal. A legbosszantóbb az egészben, hogy általában még ki sem ürült teljesen a patron, és nem fogadja el a nyomtató az ürességre hivatkozva. A gyártók általában a nyomtatókat olcsóbban adják, és azt hisszük, hogy jó üzletet kötöttünk, de aztán kiderül, hogy mennyibe kerül a tintapatron, vagy a toner (sokszor többe, mint maga a nyomtató). Szerencséjére nem kell csak az eredeti patronokra hagyatkoznia, rengeteg más alternatíva közül is választhat.

Toner

Mennyire jó az utángyártott?

Következő tintapatron típus az utángyártott patron. Ezeket a nyomtatókellékeket egy másik gyártó készíti el az eredeti alapján, úgy, hogy tökéletesen működjenek a nyomtatóval. Előfordul olyan gyártó, aki nem figyel a minőségre és csak a mennyiség a lényeg, de az általános tapasztalatok alapján az utángyártott tintapatronok és tonerek uralják a piacot, mivel szinte ugyan olyan minőséggel bírnak, mint eredeti társaik, de sokkal kedvezőbb árcédulával rendelkeznek. Fontos, hogy alaposan utána járjon az aktuális nyomtató patronjainak és tonereinek, hogy ne fordulhasson elő egy, amúgy könnyen elkerülhető probléma.

Tintapatron

Beszéljük meg az újragyártott fogalmát

Az újragyártott tintapatronok a másik nagy kedvenc az olcsóbb patronok listáján. Ezek már felhasznált patronok újragyártását jelenti. Miután kiürült a tintapatron, azt elszállítják, leellenőrzik, megkeresik a lehetséges hibás alkatrészeket, majd kicserélik, újratöltik, csomagolják és eladják. Mivel már voltak használva áruk kedvezőbb, mint az eredeti termékeké. Ezekből a típusú patronokból is készülhet a nem eredeti gyártó által előállított termék, de természetesen itt is megjelenhetnek a problémák. Sokan úgy adják el ezeket az „újragyártott” tintapatronokat, hogy csak egyszerűen újratöltik tintával vagy toner porral, a hibás alkatrészek leellenőrzése nélkül. Ezért fontos, hogy mindig utánajárjon az adott webáruháznak, vagy boltnak. Ez a típusú eljárás nagyban csökkenti a környezetszennyezést, mivel nem dobjuk ki egyből az elhasznált alkatrészeket, hanem újból felhasználjuk.

Tonerpor

Megéri az újratöltés?

A leggyorsabb, legolcsóbb és legsilányabb minőségű eljárás az újratöltés. Ennél a folyamatnál egyszerűen fúrnak egy lyukat a patornra, vagy tonerre és beleöntik a működéshez szükséges anyagokat. Ilyenkor nem ellenőrzik a minőséget, nem cserélnek hibás alkatrészeket. Ha mázlink van, kifoghatunk egy kiváló újratöltött terméket, mivel áruk jóval az OEM és az utángyártott patronoké alatt van, de általában nem vagyunk ilyen szerencsések. Senkinek nem ajánljuk ezeket a nyomtatókellékeket, mivel akár még a nyomtatónkat is tönkre tehetik.

Biztos kell nekünk az eredeti?

A végére értünk a piacon fellelhető tintapatronok és tonerek elnevezéseivel, és reméljük most már sokkal tisztábban olvassák ezeket a fogalmakat. Az eredeti (OEM) patronok a legjobb minőségűek, de az áruk jóval magasabb, mint a társaiké. Az utángyártott és újragyártott patronok és tonerek tűnhetnek a legjobb választásnak, mivel ha találunk egy megfelelő webáruházat, akkor rengeteg pénzt spórolhatunk meg. Az újratöltött kellékek vásárlását pedig senkinek sem ajánljuk. A www.best-toner.hu webáruház kiváló minőségű utángyártott tintapatronokat és utángyártott tonereket forgalmaz. Főleg az utángyártott HP tintapatron a nagy sláger, mivel a legnépszerűbb nyomtatókhoz is használhatóak. A legfontosabb dolog az áruház leellenőrzése, nehogy átverjenek minket.
Az otthoni nyomtatásban nagy szerepet játszik a megfelelő patron, vagy toner kiválasztása, ezért fontos, hogy megfelelően tájékozódjon az otthoni nyomtatás előnyeiről és hátrányairól.