Star Wars videokártyák az Nvidiától

A Star Wars, mint brand mindig is 2 részből tevődött össze. Egyrészt ott voltak/vannak a filmek, amiket szinte mindenki ismer többé vagy épp kevésbé, ha más nem is, már biztosan hallott róluk. A másik része a hozzá köthető, eladható ajándéktárgyak, bábuk és egyéb Star Wars témájú cuccok. Többek között az Nvidia is igyekszik az újjáéledt Star Wars őrületet meglovagolni azzal, hogy piacra dobja a Star War témájú GeForce Titan Xp videokártyáját.

Miért különleges ez a videókártya?

A kártyából 2 féle kiszerelés lesz megvásárolható, a Jedi rend féle verzió, ami kicsit kopottabb külsőt, és zöld megvilágítást kapott, valamint a Galaktikus Birodalom féle verzió, ami már modern, szép külsővel, és piros megvilágítással igyekszik belopni magát a szívünkbe. Teljesítmény tekintetében a 2 kártya teljesen megegyezik, a jelenleg kapható legdrágább (1200 dollár, ami kb. 320.000 Forintnak felel meg), de egyben legjobban felszerelt videókártya modellről van szó (Pascal architektúra, 3840 CUDA mag, GP102 grafikus processzor, 12 GB GDDR5X memória, ami 11,4 GHz-es frekvencián üzemel). Ezzel garantáltan elfutnak a ma kapható legütősebb látvánnyal felszerelt játékok is, így azoknak se közömbös a kártya, akiket a Star Wars hidegen hagy.

És hogy hogyan lehet hozzájutni?

Jelenleg még csak a GeForce Experience felhasználók képesek előrendelni a kártyákat, a szélesebb körű elérhetőség november közepe táján lesz esedékes.