Tavaszi belvizek szivattyúzása

Szivattyú

Elérkezett az április és ahogyan azt már te is megtapasztaltad, bizony kiszámíthatatlan az időjárás. Előfordul, hogy 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, máskor pedig esik az eső. A változások egyik napról a másikra bekövetkezhetnek. És bizony az is előfordulhat, hogy hirtelen olyan nagy mennyiségű csapadék zúdul ránk, hogy gondoskodnunk kell a belvíz eltávolításáról is. Ezt pedig legkönnyebben egy szivattyúval tehetjük meg.

Szivattyú

Milyen szivattyúval lehet a legkönnyebben eltávolítani a belvizet?

Ha szivattyút vásárolsz, minden képen vedd figyelembe, azt, hogy nem csak tiszta víz eltávolítására fogod használni, hiszen a belvíz ellepheti, sőt magával sodorhatja a pincédben, vagy a mellék épületeidben található termékeket. Számíts arra is, hogy az üvegek összetörhetnek, a magvas zacskóid kiborulhatnak, vagyis szilárd törmelékekkel szennyeződik a víz. Ezért érdemes kifejezetten szennyezett víz eltávolítására tervezett szivattyúk közül válogatnod. Ezen kívül gondolj arra is, hogy a szennyezett vizet a pincéből fel is kell emelni, amihez pedig szennyvíz átemelő szivattyúra van szükség.
Tehát a legjobb választás a darabolós szennyvíz átemelő szivattyú.

Milyen az a darálós szennyvízátemelő szivattyú?

A darálós szennyvízátemelő szivattyú , ahogyan azt már a névből bizonyára te is kikövetkeztetted, egy olyan speciális daraboló késsel van felszerelve, amelyik lehetővé teszi a nagyobb méretű, ezért a víz elszállítását megakadályozó szennyező anyagok összeaprítását is. Ezen kívül olyan kopásálló alapanyagokból készült, amely biztosítja azt, hogy akár a hegyes, vagy az éles törmelékekkel szennyezett víz is könnyen eltávolítható legyen. A darálós szennyvízátemelő szivattyúval speciális kialakítása miatt akár 20 méter magasba is emelheted a vizet. Ha pedig a szennyezettvíz átemelőkről olvasna többet, akkor a linkre kattintva megteheti.