Megérik a törölközőszárítók a plusz költséget?

Sokan nem is igazán ismerik, hogy hogyan is működnek a törölközőszárítók. Cikkünk azért íródott, hogy elmagyarázzuk ezeknek a szárítóknak a működését, és hatásait fürdőszobánkra.

Mire használható még?

Törölközőszárítókat általában hotelekben találhatunk, mivel már több éve használják, hogy egyszerűbben száradjanak a törölközők, vagy kisebb ruhadarabok. Szerencsére már egyre több otthonban is megtalálhatók ezek a szárítók, mivel egyre többen rájönnek, hogy mennyire is nagy segítséget jelenthetnek. Egy törölközőszárító nem csak a nedves törölköző szárítására jó, hanem számos más előnye is van. A törölközők mellett kisebb ruhadarabokat is könnyedén száríthatunk rajta, illetve akár még melegen is tarthatjuk ruhadarabjainkat. Nem jobb érzés egy meleg pólóba belebújni, egy hidegebb napon, vagy egy meleg és száraz törölközőt használni fürdés után? Konyharuhák, fehérneműk, zoknik, pólók és más kisebb ruhadarabok is nyugodtan száradhatnak rajta. Ha törölközőszárítónk hő leadása magas, akkor még kisebb méretű fürdőszobánk fűtésére is használhatjuk, de azért ne erre alapozzuk a fűtési rendszerünk kiépítését.

Egy törölközőszárító több anyagból is készülhet, de általában fémből, vagy alumíniumból készül, de előfordul, hogy rezet, vagy sárgarezet használnak. A vázat általában króm, vagy lakk borítással fedik be.

Milyen típusai vannak?

Fűtési rendszerüket tekintve három verzió a legelterjedtebb a piacon. Vannak elektromos törölközőszárítók, radiátoros szárítók és a kettő ötvözete. Az elektromos típusokat csak árammal kell ellátni és a rajtuk található kapcsoló segítségével lehet állítani a hőmérsékletet. Kiépítés szempontjából sokkal egyszerűbbek, mint a radiátor alapúak. A radiátoros törölközőszárítók a meleg vizet keringetik a csövekben, aminek következtében létrejön a hő leadás. Az ilyen típusú szárítók kiépítése bonyolultabb és költségesebb, mivel nem lehet egyszerűen csak felrakni a falra, bedugni a konnektorba. A törölközőszárító csövét hozzá kell csatlakoztatni a központi fűtési rendszerhez, hogy oda jusson a meleg víz, ahova kell. Ennek a két rendszernek az ötvözetéből alakult ki a harmadik típusunk. A hidegebb hónapokban, amikor működik a központi fűtésünk és kering a meleg víz, akkor azt a rendszert használja a törölközőszárító, de a melegebb évszakban, már elektromos üzemmódban segít nekünk komfortosabban élni mindennapjainkat. Ha rendelkezünk központi fűtéssel, akkor ez a verzió a legjobb megoldás, mivel hosszú távon költséghatékonyabb.

Végszó

Ezek lettek volna a leglényegesebb szempontjai egy törölközőszárítónak. Sokféle formájú típus elérhető, de az elvük szinte minden esetben a fentebb leírtaknak megfelelő. Általánosan elmondható, hogy ha rendelkezik központi fűtéssel, akkor válassza a radiátoros és elektromos törölközőszárítót, mivel egész évben élvezheti a meleg törölközőket és ruhadarabokat, de ha nincs ilyen rendszere, akkor mindenképpen az elektromos törölközőszárítót válassza. Reméljük tudtunk segíteni és a jövőben már magabiztosabban tud választani! Ha pedig egy kiváló webáruházat keres, ahol rendkívül kedvező áron juthat hozzá az elektromos törölközőszárítókhoz, akkor kattintson a linkre és tekintse meg az ajánlatokat. Ha valamit nem értene, vagy kérdése lenne, nyugodtan forduljon a szakképzett eladókhoz telefonon, vagy akár e-mailben, mivel szívesen állnak szolgálatára!