Mi mindenre jó a festékszóró pisztoly

Festékszóró pisztoly

A festéssel sokan szívesen foglalkoznak a szabadidejükben is. A művészetet kedvelők képeket, esetleg különböző textileket festenek, a barkácsolók kisebb – nagyobb fadarabokat, a hobbi restaurátorok bútorokat, az autók szerelmesei pedig a kocsijukat festik. Ehhez az örömteli munkához különböző szerszámokra van szükség. Egyik ilyen a festékszóró pisztoly.

Festékszóró pisztoly

Mire figyeljen a festékszóró pisztoly kiválasztásakor?

Mielőtt festékszóró pisztolyt vásárol, döntse el, hogy milyen típusú alapanyagot szeretne a munkavégzés során használni. Nem mindegy ugyanis, hogy lakk, olaj, zománc vagy valamilyen fa vagy alumínium alapozó festékre van szükség. Az egyes készülékeket ugyanis egy- egy meghatározott alapanyag használatára tervezték.

Mire figyeljen ha festékszóró pisztolyt használ?

Először is gondoskodjon az egészségének legjobban megfelelő körülményekről. A festékszóró pisztollyal soha ne dolgozzon nyirkos és csapadékos helyen továbbá kerülje a nyílt láng használatát is. Tegyen meg mindent a készülék hosszú távú használata érdekében. Figyeljen arra, hogy mindig tiszta és megfelelően szellőző területen fessen. A szennyező anyagok ugyanis tönkre tehetik a készüléket. Ne felejtse el azt sem, hogy az alapanyagokat az előírásoknak tökéletesen megfelelően kell előkészíteni. Kizárólag a jól hígított, és alaposan átszűrt festéket szabad a pisztoly tartályába tenni, mert csak az ilyen alapanyag tud zökkenőmentesen a szórófejen keresztül jutni. Ezek után következhet a festékszóró pisztoly egyes alkatrészeinek az ellenőrzése és a munkavégzés. Fontos, hogy tisztítsa meg azt a tárgyat amelyet szeretne befesteni. A munka végzés után pedig következhet a festék szóró pisztoly tisztítása. A tartályból, a felszívó csőből, a szűrőből és a kosárból is hígítóval kell eltávolítani minden festéket.