Miért érdemes használt fotós felszereléseket vásárolnunk?

A profi fotósok feladata nem egyszerű, rengeteg képzésen részt kell vegyenek ahhoz, hogy profi képeket készítsenek. A megfelelő tudáson kívül az sem mindegy, hogy pontosan milyen felszereléssel dolgoznak. A profi fotós kellékek meglehetősen drágának bizonyulnak, viszont lényegesen könnyebb általuk a munka. A fotósok stúdióban és kint a természetben is megörökítenek pillanatokat, amely által minél több referencia munkát tudnak felmutatni az érdeklődőknek. A fotós szakma lényegében olyan művészeti ág, amihez elengedhetetlen a tehetség, a kreativitás és az egyéni látásmód, hiszen észre kell venni azokat a részleteket, amelyek egyedülállóvá tesznek egy képet.

A minőségi felszereléssel a profik képesek a teljesen hétköznapi dolgokat egyedi szemszögből ábrázolni. Ám nem mindenki engedhet meg magának ilyen fotós kellékeket, viszont használtan is beszerezhetünk remek típusúakat, ráadásul ezeket jóval olcsóbban vásárolhatjuk meg.

Mire figyeljünk, ha használt fotós dolgokat vásárolunk?

Sokan azért nem mernek használt eszközöket vásárolni, mert félnek, hogy átverés áldozatai lesznek és olyan felszereléshez jutnak, ami több szempontból is hibás. A szakemberek az esetek többségében viszont azért adják el készülékeiket, mert modernebbeket szeretnének vásárolni vagy szimplán anyagi oka van az egésznek. De ettől függetlenül célszerű néhány dolgot leellenőrizni, például az expószámot okvetlen kérjük le és alaposan nézzük át, hogy a különféle funkciók jól működnek-e, ilyen lehet az autófókusz, a vaku, a memóriakártya foglalat, illetve a kezelőtárcsák is ide sorolhatóak.

Használt objektív vásárlásnál is érdemes néhány dolgot ellenőrizni, okvetlen nézzük meg, hogy az első és hátsó lencséken nincs-e sérülés, gombásodás, esetleg porosodás a belső szerkezetben, de a képstabilizátor megfelelő működése is lényeges. Használt állványokból is lehetőleg olyat válasszunk, ami nem ütött, kopott és repedésektől mentes. Az állványfejet is vegyük alaposan szemügyre, nem jó, ha szorul vagy túlzottan lötyög.

Használt fotós felszerelések lényegesen kedvezőbb áron kaphatóak, így jutányos összegekért lehetnek profi eszközeink, de az említett támpontokat ne hagyjuk figyelmen kívül a vásárlásnál.