Miért olyan drágák az eredeti tintapatronok?

Kék tinta

A tintapatronokban lévő tinta drágább, mint az emberi vér, vagy egy jó minőségű pezsgő. Ez a tény könnyedén feltűnhet, ha sokat nyomtatunk, mert nagyon gyorsan megnőhetnek a kiadásaink, ha nem megfelelő nyomtatót választunk, vagy eredeti tintapatronokat vásárolunk. Adunk Önnek pár tippet, hogy hogyan is tud spórolni a tintapatronon.

Kék tinta

A tintasugaras nyomtatók általában olcsók, sokszor olyannyira, hogy a gyártók még veszteséggel is adják el azokat. A gyártók általában a patronokból szerzik a profit nagy részét. Okos lépés ez, mivel általában a nyomtatót árát nézzük meg és sokszor az olcsóbbat is választjuk. Aztán később rádöbbenünk, hogy a vele kompatibilis patron drágább, mint maga a nyomtató. Ezt a módszert sok helyen használják, köztük a borotvapiacon is.

Sok gyártó odáig elmegy, hogy microchipet épít minden patronba, így a nyomtató nyomon tudja követni, hogy milyen kellékanyagot használunk és ha utángyártottat, vagy újratöltöttet akarunk használni, akkor nem fogja elfogadni. A nyomtatógyártók sokszor megpróbálták már magukat „felmenteni” és megmagyarázni, hogy miért is olyan magasak az árak. A HP állította, hogy évente több milliárd dollárt költenek el új technológiák kutatására és hogy a nyomtatók sokkal tinta barátabbak lettek, vagyis sokkal kevesebbet fogyasztanak laponként.

Akik microchipet használnak a patronjaikba, azzal érveltek döntésük mellett, hogy csak így tudja a nyomtató, hogy mikor jár le az adott tintapatron szavatossági ideje és a felhasználó nehogy véletlenül lejárt tintát használjon.

Biztosan van igazság az elmondottakban, de még így sem magyarázható meg a rendkívül magas ár.

Szerencsére sokszor tudunk pénzt megtakarítani, csak kicsit körültekintőnek kell lennünk. Mindig nézzünk utána a kívánt nyomtatónak. Olvassunk teszteket, nézzük meg a vele kompatibilis nyomtatókellékeket és hogy mennyi tintát fogyasztanak. Ellenőrizzük le, hogy használható-e vele utángyártott, vagy utántöltött tintapatron. Az utángyártott nyomtatókellékek mára nagyon elterjedtek, mert szinte ugyan minőséget nyújtanak, mint az eredetiek, csak sokkal kedvezőbb áron. Ha Ön is inkább utángyártott nyomtatókellékeket szeretne használni, akkor a Best-Toner webáruház tökéletes választás lehet, mivel hatalmas választék található a boltban, verhetetlen áron!