Tavaszi klíma tisztítás

Klíma tisztítás

Miután elmúlik a tél és megjön a tavaszias időjárás, egyre több helyen kapcsolják ki a fűtést, hiszen egyre kellemesebb a levegő hőmérséklete is. A verőfényes napsugárzás miatt talán az is eszedbe jutott már, hogy be lehetne kapcsolni a klímát. Persze annyira meleg még nincs, hogy hűteni kelljen a levegőt, de a legmodernebb klíma berendezésekkel bizony fűteni is lehet, illetve az automatikus hőfok-szabályozó segítségével könnyedén be lehet állítani egy komfortos szoba hőmérsékletet. Mindegy, hogy mikor és mire szeretnéd használni a klímát, minden esetben a tisztítással kell kezdened.

Klíma tisztítás

Miért fontos a klíma tisztítás?

A klímaberendezés csak akkor tud tökéletesen működni, ha minden alkatrésze tiszta. De a külterületen található alkotó eleme állandó szennyeződéseknek van kitéve, hiszen folyamatosan éri a por, sőt szeles időben, akár kisebb gallyak vagy aprócska rovarok is belekerülhetnek. A klímaberendezés belterületén található részéről sem szabad megfeledkezned. Hiába takarítasz rendszeresen és alaposan, akkor is megmaradnak a levegőben megtalálható aprócska szabad szemmel alig látható atkák és pollenek, amelyek miatt gondoskodni kell a klíma belterületen található részének a tisztításáról is.

Értem és hogyan kezdjek hozzá a klímatisztításhoz?

A válaszom egyszerű. Sehogyan. Mert ha rosszul rakod össze az alkatrészeket, vagy nem jól végzed ez a tisztítást, akkor komoly balesetek is történhetnek. A klíma tisztításhoz minden képen hívj szakembert!

Kit hívjak?

Először is nézd meg, a klímaberendezésed papírjait és keresd meg azt a céget amelyik felszerelte a készüléket. Ha meg voltál elégedve velük és vállalják a klíma tisztítást is, akkor hívd őket. Bizonyára ismét elégedett leszel. Ha nem találod, vagy nem vállalják el ezt a feladatot, akkor is van megoldás, hívhatsz egy szakszervizet. Ehhez csupán arra van szükség, hogy ismerd a készüléked típusát.