Végre újra szervezhetünk külföldi utakat

A koronavírus járvány óriási károkat okozott a világban és rengeteg halálos áldozatot követelt. A járvány terjedésének a megfékezéséért az országok szigorú szabályozásokat rendeltek el, a dolgozók nagy részét is otthoni munkavégzésre utasítottak a munkáltatók. Hazánkban a legtöbb helyen a parkolást is ingyenessé tették a nagyvárosokban, hogy minél kevesebben használják a tömegközlekedést. Betiltották a külföldre történő utazásokat is, kizárólag munkaügyben engedélyezték a határátlépéseket, igazolás bemutatásával, magánszemélyeknek pedig karantén kötelezettségük volt. A külföldről történő beutazásokkal kapcsolatban is hasonló szabályok léptek érvénybe.

Az oltóanyagok megjelenésével kezdetét vehette az oltások beadatása, mára már több, mint 5 millió ember van beoltva Magyarországon. A beoltottak az oltást követő egy-két héten belül megkapják a védettségi igazolványukat, amellyel már ellátogathatnak különféle programokra, zártkörű rendezvényekre, többek között éttermek belső tereibe is, természetesen a maszkviselés szabályainak a betartásával és a másoktól való tisztes távolság megtartásával. Egyre több külföldi ország is elfogadja a védettségi igazolványt, de van, ahol még pluszban friss negatív pcr tesztet is előírnak, illetve ezt kérik azoktól is,  akik még nem kapták meg az oltásukat. Így már egyre többen tervezhetnek a nyárra külföldi utakat, de persze az érintett országok óvintézkedéseiről és szabályairól okvetlen tájékozódjunk.

Mivel utazzunk nyaralni?

A járvány ugyan lecsengőben van, de még nem jelenthetjük ki, hogy eltűnt, tehát még mindig köztünk van és fertőz, éppen ezért továbbra is vigyáznunk kell, nehogy megfertőződjünk. Azt ne felejtsük el, hogy az oltás nem jelent 100%-os védelmet. Továbbra is igyekezzünk kerülni a tömegközlekedést, ezért a külföldi nyaralásra is lehetőleg autóval menjünk. Autó hiányában vagy, ha nem a sajátunkkal mennénk, esetleg többen vagyunk, mint ahány személyes a gépjármű, van módunk élni a mikrobusz bérlés lehetőségével. A mikrobusz bérlés és személyszállítás az elmúlt évek során rendkívül népszerűvé vált, ami nem véletlen, hiszen a szolgáltatásnak megannyi előnye van. Többek között az, hogy nem nekünk kell foglalkoznunk a gépjármű, mikrobusz karbantartásával, ráadásul biztosak lehetünk abban, hogy kiváló műszaki állapotban kapjuk meg az autót, így csökkenthetjük annak az esélyét, hogy útközben lerobbanunk. A bérbeadó cégeknél jellemzően kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabb típust, sőt még próbautat is tehetünk a kisbusszal, ezáltal megbizonyosodhatunk arról, hogy mennyire kényelmes vezetni.