A biztonság minden területen fontos!

A munkához és az otthoni élethez egyaránt számos kellékre van szükség – ezek közül pedig nem mindegyik veszélytelen. Gondoljunk csak arra, hogy a háztartási sósav, vagy a hypo önmagukban is egészségkárosító hatásúak lehetnek, nem hogy összeöntve. De nem árt óvatosnak lenni bármilyen vegyszerrel, hiszen irritálhatják a bőrt, mérgező hatásúak lehetnek, ha az emésztőrendszerbe kerülnek, különösen érdemes figyelni arra, hogy szembe kerülés esetén mennyire kell súlyos következményekre számítani.

Honnan lehet tudni, hogy milyen veszélyeket rejtenek a vegyszerek, amikkel dolgozunk

A biztonságot természetesen komolyan kell venni, az egészség megőrzése kiemelten fontos mindenki számára. Éppen ezért számos tartalmi és formai előírásnak megfelelő tájékoztatót kell közzétenni minden vegyszer csomagolóanyagára (flakon, hordó), amely tájékoztat az anyag felhasználási módjáról, a veszélyekről, a tárolás szabályairól. Ezt nevezzük biztonsági adatlapnak.

Mivel elő van írva, hogy mit és milyen formában kell tartalmaznia, mindenképpen szakemberek állítják össze, akik megfelelő információval rendelkeznek az adott termékről. Számos cég specializálódott biztonsági adatlap készítésére.

Mindig olvassuk el az utasításokat, legyünk felkészültek, hogy egyrészt meg tudjuk előzni a baleseteket, másrészt pedig probléma esetén megfelelően tudjunk intézkedni, a jó döntéseket tudjuk meghozni.