A gépjárművédelem fontossága!

Gépjárművédelem

Napjainkban sajnos egyre több gépjármű feltörés történik, ezért fontos a megfelelő védelem. Sajnos a tolvajok eszköztára is folyamatosan bővül, egyre különfélébb módszereket alkalmaznak, hogy sikerrel járjanak.

A gépjárművédelem eszköztára rendkívül széles, ide tartozik például a kormányzár és az indításgátló is. A riasztó berendezések is jelentős védelmet biztosítanak. Az említett eszközök arra szolgálnak, hogy megvédjék autónkat az illetéktelenektől, ám önmagukban sajnos nem bizonyulnak elegendőnek.

Mivel egészíthetjük ki a gépjárművédelmet?

A GPS alapú gépjárművédelemmel meglehetősen elégedettek a tulajdonosok, hiszen segítségével bármikor a gépkocsi nyomára lehet bukkanni. A rendszernek köszönhetően lehetőségünk van figyelemmel kísérni a jármű útvonalát, ha mégis bekövetkezik a baj.

Hogyan működik a gépjárművédelem?

Legyünk bármerre is a Földön a rendszer mindenhol, a nap 24 órájában optimálisan működik. A műholdak által mérhető be a gépjármű aktuális tartózkodási helye. 24 db műhold található a bolygónk körül, a koordináták pontos meghatározása pedig akkor lehetséges, ha legalább három műhold érzékeli. GPS-es nyomkövető rendszerhez adott egy vevőkészülék is, aminek a feladata, hogy az említett jeleket begyűjtse, majd kiértékelje. A műholdak segítségével 3 adatra mindenképp szükség lesz, ha negyedik adatot is kapunk, akkor a magassággal kapcsolatos információkat is megtudhatjuk, lényegében ez a 3D-s meghatározás.

További funkciója ennek a védelemnek, hogy az autót sem lehet addig beindítani, amíg erre utasítást nem adunk, ezt nevezik indításgátló funkciónak. A tulajdonos sms-ben értesül arról, ha megszólalt a riasztó, valamint arról is, ha a gépkocsi elhagyta a helyét.

Lényegesen nagyobb biztonságot jelentenek a beépített GPS eszközök, mint azok, amelyek hordozhatóak. Ez azért van, mert nem könnyű hozzáférkőzni, ezáltal nagyon nehezen, több órán keresztül képes bárki is kiiktatni. Még, ha a riasztót hatástalanítják is, a beépített eszköz ezt követően is gond nélkül működőképes lesz.

A technológia fejlődésének köszönhetően a gépjárművédelmi rendszer az okostelefonunkon keresztül is alkalmazható.