Mire figyeljünk GPS nyomkövető vásárlása esetén?

A GPS nyomkövetés napjainkban elterjedt az autó tulajdonosok körében, éppen ezért az innováció ezen a területen az utóbbi időben megnövekedett. Az 1960-as években a technológia már segítette az amerikai és a szovjet katonaság munkásságát. Napjainkban pedig mi magunk is figyelemmel kísérhetjük a gépjárművünk, családtagunk vagy éppen háziállatunk mozgását. A modern GPS trackerek ráadásul rendelkeznek lehallgatóval, riasztóval, valamint távoli autó bezárással. A gépjármű nyomkövetéssel egy esetleges autó lopás bekövetkezése során a gépjármű pozíciója gond nélkül lekérdezhető, sőt sms-ben is megkaphatjuk  az általunk megadott telefonszámra. Ezen kívül online is nyomon lehet követni az autó pozícióját, mindezt valós időben.

Milyen paramétereket tartsunk szem előtt vásárlás esetén?

Figyeljünk a méretre és a súlyra, a fejlettebb készülékek lényegesen nagyobbak és nehezebbek, tehát azt is figyelembe kell venni, hogy pontosan hova szeretnénk tenni. Az sem árt, ha van mikrofon, ez még jobban elősegíti, hogy a tettes gyorsabban előkerüljön. A szofisztikáltabb készülékek képesek jelezni a sebesség túllépést is és a tankolási költségekről is adnak információt. Az SD kártya felel az adatok mentéséért, ez külön meg is vásárolható. A készülék kitartását nagyban meghatározza az akkumulátor, a jobb minőségűek még 60 napot is gond nélkül kibírhatnak. Speciális funkciókkal ellátott típusút is választhatunk, például lehetséges akár a távoli autó zárás vagy motor kikapcsolás.

Vannak már olyan nyomkövetők is, amelyek egyéb tárgyakra is rárakhatóak, például a kutya nyakörvére, kulcsokra, ridikülbe vagy valamilyen csomagra. Ezek a fajta nyomkövetők vízállóak, így esős időben is gond nélkül alkalmazhatóak.