A gépjármű flottakezelésről bővebben!

Gépjármű flottakezelés

A gépjárművek mindenki életében nélkülözhetetlen szerepet kapnak. Naponta ingázunk a munkahelyünkre, az iskolába hétvégenként szívesen kirándulunk, de hosszabb utazásokon is egyre gyakrabban részt veszünk. Persze a vállalkozások életében is ugyanilyen fontos szerepe van az autók használatának. Több lehetőség van az autó használatára, egyik ilyen a gépjármű flottakezelés.

Miért érdemes a gépjármű flottakezelést választani?

A gépjármű flottakezelés három komoly előnyt biztosít a cégek számára.

1, Ez a konstrukció rendkívül költséghatékony. Az autók tulajdonosa ugyanis a szolgáltató cég. Ezért a legális használathoz kapcsolódó engedélyek és biztosítások, díjainak kifizetésétől, a tulajdonost terhelő adók átutalásától valamint a karbantartás költségeitől is mentesül a cég. Kizárólag a szolgáltatás díját kell megfizetni. Bizonyos esetekben az áfa visszaigényelhető.
2, A gépjármű flottakezelés másik nagy előnye a kényelmes ügyintézés. Az adminisztrációs és karbantartási feladatokkal kizárólag a tulajdonos foglalkozik. Így csupán időpont egyeztetésre van szükség.
3.A gépjármű flottakezelés keretében mindig, akár egy váratlan baleset után is használhat autót.

Feladatok a gépjármű flottakezelés szolgáltatás igénybevétele előtt…

Fontos, hogy pontosan tudja a cége tevékenységét továbbá a célokat, hiszen így lehet az egyedi igényeinek tökéletesen megfelelő autókat kiválasztani. Ez azért is fontos, mert a gépjármű flottakezelés mellett egyéb lehetőségek például a bérlés is szóba kerülhet.
Az adminisztrációs feladatokhoz szükséges dokumentumokról sem szabad megfeledkezni.

Az ideális gépjármű flottakezelő legfontosabb jellemzői…

Az egyik legfontosabb szempont az ügyfélorientáltság. A jó partner megrendelő céljainak tökéletesen megfelelő gépjárműveket ajánl és segít a választásban is. Ezt pedig a megfelelő nagyságú géppark teszi lehetővé.

Előző bejegyzésünkben a HP nyomtatókról írtunk!