OKOSÜVEG

Okosüveg

Napjainkban a technológia roham-tempóban fejlődik, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már egy olyan egyszerű dologból is, mint az üveg, elkezdték gyártani az „okos” verziót.

De hogyan és mitől is lehet egy üveg okos? Képzeljünk el egy tárgyalót, egy sürgősségi osztályt vagy akár az otthoni fürdőszobánkat. Mindhárom esetében megjelenhet térelválasztó megoldásként az üveg, azonban sokszor praktikus lenne, ha a tiszta, átlátható üvegfelelületet egy gombnyomással mattá lehetne változtatni, így akadályozva a belátást a kíváncsi szemek elől. Az okosüveggel ez a kívánságunk teljesülhet, hiszen az ilyen helyzetekre is megoldást jelent az alkalmazása.

További előnyei közé sorolhatjuk, hogy különböző reklámokat is egyszerűen megjeleníthetünk a felületén, így üzletek kirakatainak is hasznos és látványos elemévé válhat.

Környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható a pozitív hatása, hiszen az okosüveg energiahatékony, nyáron hűvösen tart, télen pedig bent tartja a meleget. Ezen kívül az UV sugarakat is szűri, így védve nap káros hatásai ellen.

Ezután természetesen felmerül bennünk a kérdés, hogyan is lehet irányítani egy ilyen eszközt? A válasz igen egyszerű, az okosüveget Wi-Fi-n keresztül a iOS/Android alapú alkalmazással otthonról, vagy akár a világ bármely pontjáról irányíthatod, de integrálható különböző okosotthon rendszerekkel is, így használata rendkívül egyszerű és kényelmes.

Egyedi üveg gyártáshoz keres megfelelő szakembert? Válassza az Üvegcity csapatát!