Milyen nyomdai szolgáltatások érhetőek el Magyarországon? – 1. rész

Nyomdai szolgáltatások

Ha nem csak egy egyszerű nyomtatóval szeretne kinyomtatni pár A4-es, vagy A3-as lapot, hanem kicsit komplexebb nyomatokat szeretne, mint például egy hatott szórólap, vagy egyedi mappa, akkor egy erre szakosodott céget kell felkeresnie. A legtöbb nyomda hasonló szolgáltatásokat biztosít, így ha nem egy nagyobb városban lakik, akkor valószínűleg nem kell messzire utaznia, hogy egy megfelelő céget találjon. Manapság a legtöbb nyomda foglalkozik ofszet és digitális nyomtatással is. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb példányszámú nyomatkészítés esetén az ofszet technológiát, míg a prototípusok, kisebb számú nyomatok készítéséhez a digitális nyomtatást ajánlják. Nézzük, hogy melyek a legkedveltebb termékek, melyeket egy átlagos nyomdában készítenek.

Nyomdai szolgáltatások

Katalógus, prospektus készítés

Bizonyára már Ön is talált már a postaládájában egy katalógust, más néven prospektust, melyben a szezonra jellemző termékeket tartalmazta az adott bútorboltban, áruházban. Egy katalógus kiváló módon tudja bemutatni a vállalkozás által forgalmazott, vagy gyártott termékeket. Ha megfelelő helyen készítteti el a prospektusát, katalógusát, akkor olyan terméket fog kézhez kapni, mely időtálló és minőségi. Gyakran ragasztókötött könyveknek is nevezik ezeket a termékeket, mivel PUR technológiával rögzítik a legtöbb esetben a lapokat. Válassza a katalógus készítést, ha termékkatalógust, évkönyvet, vagy művészeti kiadványt tervez. A prospektusok olcsóbbak, mint a keménykötésű könyvek, így kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Füzet készítés

Egy egyedi füzet készítésével kiválóan megoldható, hogy bemutasson egy adott terméket, rendezvényt, eseményt. Gyakran nevezik még brosúrának, magazinnak is. Jellemzően maximum 80 oldalas terjedelemig ajánlják, mivel ennél nagyobb oldalszámnál nem lesz olyan tartós a termék. Ha nagyobb oldalszámmal szeretne dolgozni, akkor valószínűleg Önnek a katalógus lesz a megfelelő nyomdai termék. A füzet az egyik legnépszerűbb nyomdai termék, ráadásul számos cég segít Önnek a grafikai elemek és kialakítások megtervezésében!

Ez lett volna cikksorozatunk első része, ahol a legelterjedtebb nyomdai szolgáltatásokat, termékeket mutatjuk be. Kattintson a linkekre és informálódjon tovább egy megbízható és szakszerű oldalon, ahol természetesen a kívánt termékeket is megrendelheti nagyszerű árakon!