A legismertebb nyomtató és tintapatron gyártók 3. rész – Hewlett-Packard (HP)

HP-Logo

Valószínűleg Önnek is ez a márka ugrik be először, ha nyomtatókról, vagy nyomtatókellékekről esik szó, nem is véletlenül, mivel a világ egyik legnagyobb IT vállalata. Székhelye Palo Alto-ban található, mely Kalifornia államban helyezkedik el az Egyesült Államokban. A cég megalapítása után pár évvel egy oszcilloszkóp hozta meg a kívánt sikert, és azóta töretlenül fejlődnek. Természetesen az évek folyamán átalakult a cég, és jelenleg a világ legnagyobb nyomtatógyártója, de szinte ugyan ilyen híresek a laptopok és különböző elektronikai eszközök területén is.  Ebben a bejegyzésben főleg a nyomtatókra, valamint a kellékekre koncentrálunk, nem fogunk szót ejteni a hordozható számítógépekről.

HP-Logo

Szerencsére a legtöbb HP nyomtató több előnnyel rendelkezik, mint hátránnyal, melyek közül a legfontosabbak a következők:

Tartósság: Itt a nyomtatókra, valamint a kellékekre is gondolunk. A HP termékek rendkívül megbízhatóak és tartósak, egyáltalán nem gyakoriak a meghibásodások, ezért is válasszák a legtöbben e cég termékeit.

Ár: A tartósság és megbízhatóság ellenére rendkívül kedvező árakkal rendelkeznek a HP termékek. Szinte mindig egy HP nyomtató a legolcsóbb termék a polcon (ilyen esetben vigyázzunk, mivel bevett szokás az óriáscégek körében, hogy az olcsó printer mellé gyakran túlárazott, rendkívül drága nyomtatókellékeket kínálnak).

Óriási kínálat: Minden célra létezik megfelelő HP nyomtató, így biztosan ki fogja tudni választani azt a típust, mely a legjobban illik az elvégzendő munkához és a pénztárcaméretéhez.

A HP nyomtatók hátránya igazából a nyomtatás minőségében és a nyomtatók tulajdonságaiban keresendő. Olcsóbb modellek lévén nem fognak annyit nyújtani, mint a drágább társaik (ami el is várható), de mindenképpen meg kell említeni a gyengébb nyomtatási képet, alacsonyabb felbontást, valamint a hosszú bemelegedési időt.

Ezek lettek volna a HP nyomtatók és kellékek ismérvei. Született már több cikkünk is a témában, ha a Canon márkára kíváncsi, kattintson ide!

Előző bejegyzésünkben az iratkezelés folyamatáról esett szó!