A legismertebb nyomtató és tintapatron gyártók 2. rész – Canon

Előző bejegyzésünkben az Epson nyomtatók, valamint tintapatronok tulajdonságait írtuk le, ebben a cikkben pedig a Canon termékeket vizsgáljuk meg közelebbről.

A Canon rövid története

A Canon céget 1930-ban alapította Takeshi Mitarai, Goro Yoshida, Saburo Uchida és Takeo Maeda Japánban. Mára már multinacionális vállalattá nőtte ki magát, mely főleg nyomtatókkal, fényképezőgépekkel foglalkozik. Azért hozták létre a céget, mert ki szerettek volna fejleszteni egy 35mm-es filmet alkalmazó kamerát, mely autó fókuszos elven működne. 1934-ben sikerült is létrehozniuk azt a kamerát, melynek a Kwanon nevet adták. A modernizálás jegyében aztán az addigi Precision Optical Instruments Laboratory cégnevet lecserélték a ma is ismert Canon-ra. Jelenleg a világ egyik legnagyobb fényképezőgép fejlesztője, valamint gyártója, de rendkívül ismertek a nyomtatók és nyomtatókellékek világában is. Foglalkoznak még scannerekkel, fénymásolókkal és multi funkciós készülékek tervezésével, valamint gyártásával is.

A Canon nyomtatók tulajdonságai

A cikkünkben a Canon márkájú nyomtatókkal és kellékekkel fogunk foglalkozni. Szerencsére könnyű dolgunk lesz, mivel rengeteg előnnyel és igencsak kevés hátránnyal rendelkeznek ezek a termékek. A hátrányt már most eláruljuk, mivel általánosságban elmondható, hogy a Canon nyomtatók és kellékek drágábbak, mint a konkurencia termékei. Ennek ellenére rengetegen vásárolnak e márka kínálatából, mivel rendkívül megbízható termékeket gyártanak. Még az olcsóbb modellek is rendkívül szép képet alkotnak, mely részlet gazdag és színhű. A nyomtatókellékek is minőségiek, mivel több oldalt lehet velük nyomtatni, mint a konkurencia termékeivel.