Korrózióvédelem az autógyártásban

Korrózióvédelem az autógyártásban

A hosszú távú, biztonságos autózás egyik alapfeltétele, hogy a kocsik minden egyes alkatrésze tökéletesen működjön. Azonban a gépjárművek tartozékai elhasználódnak, valamint bizonyos részei káros környezeti hatásoknak vannak kitéve. Komoly problémákat okozhat a levegő oxigén, illetve vízpára tartalma.

Korrózióvédelem az autógyártásban

Milyen következményei lehetnek a rozsdásodásnak?

A korrózió tönkreteheti a fémalkatrészek alapanyagát, üzemzavarokat okozhat, illetve legrosszabb esetben a járművek használhatatlanságához vezethet. Emellett muszáj megemlíteni, hogy a környezetből eredő káros hatások miatt az autók esztétikai értékükből sokat veszíthetnek. A rozsda miatt kialakult elváltozásokat költséges valamint hosszú ideig tartó szervizeléssel lehet megszüntetni. Szükség lehet alkatrészek cseréjére, felületkezelésre, festésre.

Megelőzhetőek a rozsdásodás által okozott károk?

A korrózió lassan és észrevétlenül alakul ki, ezért a biztonságos közlekedés érdekében célszerű rendszeres időközönként ellenőriztetni a kocsik állapotát. A kipufogó rendszert, padlólemezt, alvázat, sárvédőt kerékjárati rendszereket mindenképpen ajánlott szakemberekkel, gépjárművek javítására kialakított műhelyben átnézetni.

Milyen szolgáltatásokkal biztosítható a korrózióvédelem?

A rozsda által okozott kár jelentős része professzionális karosszéria javítással oldható meg. Néhány alkatrész esetében szükség lehet eloxálásra is. Az eljárás során egy oxidréteget helyeznek az alumíniumból készült tárgyak felületére. Ennek a felületkezelésnek egyik nagy előnye, hogy az eszközök belső részét teszi ellenállóvá. A festésnél jóval hosszabb ideig tartó védelmet biztosít. Az eljárással kiváló eredmények érhetők az old timer autóknál.

Előző bejegyzésünkben 2018 legjobb laptopjairól volt szó!