Amerikában virágzik a plasztikai ágazat

Számos kimutatás készült arról, hogy az elmúlt években rohamosan megnövekedett azoknak a száma, akik szépülni vágyásuknak plasztikai úton kívántak eleget tenni. Amerikában a beavatkozások száma meghaladta a 17 milliót. Az egyik legnépszerűbb csoportja ezeknek a kezeléseknek a testzsír eltávolítása, vagy áthelyezése egy másik testrészre (ezt nevezik zsírátültetésnek). A mellplasztikai beavatkozások is még mindig igen népszerűnek számítanak, a mellnagyobbítás az éllovas. Itt is jelentős szerep jut a saját zsírral történő nagyobbító eljárásoknak.
Az amerikai TOP 5 műtét:

  1. mellnagyobbítás
  2. zsírleszívás
  3. orrformázás
  4. szemhéjplasztika
  5. facelift

Ami még meglepő volt, hogy az intimplasztika közel 40 százalékos emelkedésnek örvendhetett.
Forrás: foxnews.com

Nem szabad azonban túlzásokba esni

Noha ezek a sebészeti eljárások segítnek az önbizalom növelésében, eltűntetik a velünk született és a később szerzett testi hibákat egyaránt, nem szabad túlzásokba esni, a mértéktartás követendő alapelv a szépségnél is.
Még nem alakult ki egységes vélemény azzal kapcsolatban, hogy a plasztikai műtétek okozhatnak-e függőséget, gyanítjuk, hogy ez téves felvetés, azonban előfordult már nem egyszer, hogy a határtalanság visszaütött. Legutóbb például ez az eset bizonyította be, hogy érdemes hallgatni a jó orvosk tanácsára, hiszen ők mindig felhívják a figyelmet a kockázatokra, és ellenjavallják a felesleges beavatkozásokat.

Plasztikai sebészet Magyarországon

Hazánkban is népszerűsödtek az orvosesztétikai és plasztikai kezelések, köszönhetően többek között az egyre jobb online informálásnak és marketingnek köszönhetően. A Körúti Orvosesztétikai Centrum plasztikai sebészet honlapján például szinte minden technikáról és technológiáról bőséges információ érhető el, mindenképpen érdemes utánaolvasni, mielőtt belevágnánk egy ilyen kalandba.