Az infrapanelek telepítése!

Infrapanelek telepítése

Az infrapanelek telepítése egyszerű, és gyors feladat, de javasolt szakemberekre bízni. Az okos otthonoknak is mára már elengedhetetlen eszközei. A felszereléshez tartozó csomagban megtalálhatóak különféle rögzítő csavarok, tiplik és csavarfejeket elfedő kupakok is. A legideálisabb hely számára a mennyezet, de oldalfalra is felrakható, viszont ebben az esetben számolni kell azzal, hogy 10-15 %-kal meg kell növeljük a szoba energiaszükségletét a lehetséges árnyékolási területekből kifolyólag.

Az infrapanelek telepítése rendkívül egyszerű és gyors feladat!

Milyen főbb lépései vannak a munkafolyamatnak?

A kereten, vagy a szerelőkereten furatok találhatóak, amelyek által rögzíthető az infrapanel. Ehhez szükség van körülbelül kettő, maximum négy csavarra. A legjobb megoldás, ha a hálózathoz forrasztással kerül csatlakoztatásra, hogy a teljesítményfelvétel által elkerüljük a korróziós folyamat kialakulását, illetve az ebből adódó felmelegedést. A paneleket a mennyezetre egyenletesen elosztva szükséges felhelyezni.

Amikor már befejeződtek a munkálatok és minden egyes panel felkerült a helyére, javasolt mindegyik felületét alaposan leporszívózni, mert kerülhetett rájuk olyan szennyeződés, ami miatt fakóbbá válnak. Hatalmas előnye az infrapaneleknek, hogy költséghatékony megoldásnak számítanak és nem igényelnek további karbantartási munkálatokat, illetve a kiadásaink is lecsökkennek. A szerelés körülbelül egy-két napig fog tartani.