Infrapanel fűtés előnyei!

uveg-infrapanel-74686

A technológiai innovációknak köszönhetően egyre több és jobb fűtési alternatívák közül választhatunk. Népszerű például az infrapanel, amely a Nap sugaraihoz hasonló elven képes kellemes meleget varázsolni otthonunkban, az irodában, de még egy nagyobb csarnokban is. Működéséhez mindössze egy kis tervezésre és elektromos áramra van szükség.

Az infrapanelekből érkező hősugarak kellemes hőérzetet biztosítanak még a legzordabb időjárás esetén is. A hagyományos fűtési eljárásokhoz képest azonban nincs hőveszteség, mivel nincs szükség közvetítő közegre, mint a radiátor esetében. Ráadásul a hatásfok szinte 100%-os, így felesleges költséget sem termel a hagyományos berendezésekkel szemben.

Az infrapanelek lehetnek akár designos kiegészítői is otthonunknak, azonban sokan elgondolkodnak azon, hogy el lehet-e rejteni ezt a megoldást úgy, mint a padlófűtés esetében. Kézenfekvő lenne például csempe vagy lambéria alá szerelni a fűtőberendezést, így téve kvázi láthatatlanná és modernebbé a környezetet.

Az infrapanellel való fűtés kiváló megoldás minden háztartás, intézmény számára!

Infrapanel csempe alá – jó ötlet?

Az infrapanel megoldások csempéhez is és egyéb hideg, valamint meleg burkolatok mögött azonban nem képesek gondoskodni megfelelően a fűtésről. Úgy kell ezt elképzelni, mint a Nap sugarai esetében az árnyékot vető fákat, vagy falakat: ha nem közvetlen a sugárzás, úgy lényegesen kisebb a melegítő hatás.

Míg az infrapanelek csempe mögé szerelve nem tudják biztosítani a kellemes légkört, addig az ugyanolyan elven működő fűtőfilmek már alkalmasak erre a feladatra. Ezek a tekercsek csempe, járólap, laminált padló, vagy parketta mögött is tökéletesen helyt tudnak állni. A lefektetésük nem igényel nagy beavatkozást, de a megfelelő hatásfok elérése érdekében mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.