Fűtési energia kalkulátorok segítségével kiszámolhatja költségeit

Napjainkban rengeteg fűtési megoldás létezik, ezért több szempontot is figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a legideálisabbat. Nyilván mindenki olyat szeretne, ami a leggazdaságosabbnak bizonyul, ám megfelelő szakértelem nélkül nehéz azt kiszámolni, hogy melyik éri meg a legjobban. Viszont ma már vannak különféle fűtési energia kalkulátorok, amelyek arra szolgálnak, hogy ezt kiszámoljuk, de ehhez számos adatot ismernünk kell az adott ingatlannal kapcsolatban.

Miként használhatjuk az energia kalkulátorokat?

A program egy egyszerű, becslő számítási eljárást tesz lehetővé, amelynek segítségével rövid idő alatt meg lehet határozni a lakás hőszükségletét, energiafelhasználását. Az épület tájolása, szigetelése, a falak, ablakok állapota és a szellőztetések gyakorisága egyaránt meghatározó tényező. Az ablakok aránya, üvegfelületek nagysága sem mindegy. A kalkulátorral az éves szintű energiafelhasználás is kiszámolható, de még a hűtések által igénybe vett energiaszint is kiszámítható. A gázkazánokkal kapcsolatosan könnyedén megtudhatjuk a a földgázfogyasztást egész évre nézve, hőszivattyúk tekintetében pedig a villamosenergia-felhasználást.

Mostanság egyre elterjedtebbek az infrapanelek is, amiket sokan kiegészítő fűtés gyanánt alkalmaztak, de a technológia fejlődésének köszönhetően ma már önálló fűtés gyanánt is bevethetőek. Az infrapanelek nem bocsájtanak ki káros sugarakat, lényegében a napsugárzáshoz hasonlítják a működési elvüket. Az infrapanelek nem foglalnak el sok helyet, akár a falra vagy a mennyezetre is könnyedén felszerelhetőek. Nem a levegőt melegítik fel, hanem a környezetükben található tárgyakat, berendezéseket és meglehetősen kellemes hőérzetet biztosítanak. További óriási előnyük, hogy nem hibásodnak meg, így nem igényelnek karbantartási munkálatokat.

Infrapanel kalkulátor segítségével szintén meghatározható az adott helyiség energiaszükséglete és azt is megtudhatjuk, hogy mekkora teljesítményű panelekre lesz szükségünk.