Az infraszaunák előnyei a hagyományos szaunákkal szemben!

infraszauna

Sokan a szaunázást a hagyományos megoldással azonosítják, azonban egyre jobban terjed el az infraszauna technológia és egyre többen választják már ezt a megoldást. Számos előnye van és természetesen van, amiben jobb is, mint a hagyományos finn szaunák. Cikkünk ízért íródott, hogy elmagyarázza, mi is az az infraszauna, milyen előnyei vannak és ráadásul egy megbízható boltot is mutatunk, ahol kiváló minőségű, és tartós infraszaunákat készítenek, akár egyedi megrendelésre is.

A legnagyobb különbség kétség kívül az, hogy a szauna kályha helyett infrasugarakkal melegítik fel a helyiséget, melyeket infravörös sugaraknak is nevezünk. Rendkívül egészséges, mivel úgy melegíti fel a bőr felső rétegeit, hogy azok kitágulását követően az alsóbb rétegekbe is eljut a jótékony meleg. A meleg hatására az erek kitágulnak, ennek eredményeképpen javul a vérkeringés, gyorsul az anyagcsere, ráadásul a szervezetben lévő káros anyagok az izzadsággal távoznak.

Egy infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, így kellemesebb a bent tartózkodás, sokkal többen bírják. Az infravörös sugaraknak köszönhetően pórustisztító hatása van, valamint a sejtregenerációban is segít. Kutatások szerint átlagosan háromszor jobban izzadnak az emberek, ha egy infraszaunát használnak, amiért sokkal nagyobb mértékben lehet méregteleníteni, mint egy hagyományos finn szaunában.

Számos cég foglalkozik már infraszauna forgalmazással építéssel, valamint karbantartással is. A Finnrelax.hu oldalon megtalál hagyományos, valamint infraszauna termékeket is, melyeknél lehetősége van egyedi kialakítást is megrendelni.

Előző bejegyzésünkben a Sasmsung döntéséről írtunk, melyet a Galaxy Fold megjelenésével kapcsolatban hozott!