Biztonsági kamera rendszer – védelem betörés ellen!

biztonsági kamera rendszer

Hazánkban sajnos egyre gyakoribbak a betörések, bűncselekmények és lopások száma. Betörési kísérletek folyamatosan történnek, ám ezeknek elenyésző része sikerül ténylegesen, ami jellemzően a biztonsági kamera rendszereknek köszönhető. Ebből következik, hogy a technológia folyamatos fejlődése növeli a betörések elleni védelem kialakításának hatékonyságát.

A biztonsági kamera rendszerekkel lehetőségünk van élőképek megtekintésére, bizonyos helyek megfigyelésére, múltban történt események felvételeinek visszanézésére. Vannak zártláncú megfigyelő rendszerek (CCTV), ezeknek a rögzítéseit kizárólag azok nézhetik meg, akiknek van hozzá jogosultságuk. A számítógépes hálózatok, valamint az internet jóvoltából pedig betekintést nyerhetünk akár egy távolabbi helyre eső objektum zártláncú rendszerébe is.

A biztonsági kamera rendszerek legfőbb elemeit a rögzítő és a kamera képezi, megkülönböztetünk analóg, illetve IP rendszereket. Az analóg esetében kábel köti össze az egységeket, míg az IP-nél TCP/IP hálózat kiépítése szükséges. Minőségben az IP kamerák jobbak, az analóg típusúak viszont sokkal kedvezőbb áron szerezhetőek be.

Milyen biztonsági kamera rendszert válasszunk?

Választhatunk kamerát kültérre és beltérre egyaránt, de még azt is eldönthetjük, hogy fixre vagy mozgathatóra van-e szükségünk. Az biztos, hogy mindegyik fajtából rendkívül széles a választék a piacon. A biztonsági kamera rendszer alkalmazása szinte mindenhol lehetséges, településeken például egyre több térfigyelő kamerát telepítenek, hogy visszaszoruljanak a közterületeken történő bűntettek.