Egészséges, finom ételek gőzpárolóval

Gőzpároló

Bizony mindannyian szeretünk jókat enni, és egyre többen tartjuk fontosnak azt is, hogy a finom ételeink egészségesek is legyenek. Az éttermek vezetői is tudják ezt, és szívesen teljesítik a vendégeknek ezt a kívánságát is. Persze az egészséges ételek elkészítéséhez szükség van számos nagy konyhai felszerelésre is. Egyik ilyen gép a gőzpároló.

Gőzpároló

A gőzpárolóval egészségesek maradnak az ételeink. Hogyan?

A gőz pároló, ahogyan azt már a neve miatt te is kitaláltad, speciális eljárásnak köszönhetően kizárólag gőzben történő párolással süti illetve főzi meg az alapanyagokat. Ez azt jelenti, hogy ha gőzpárolót használsz, akkor egyáltalán nem lesz szükséged semmilyen növényi eredetű olajra, sem pedig állati eredetű zsiradékra. Az ételek elkészülnek a saját levükben, nehezen emészthető, számos, az egészséget jelentős mértékben megkárosító anyagok hozzáadása nélkül. A mai modern gyártási eljárásoknak köszönhetően a gőzpárolóban elkészült alapanyagok egyáltalán nem veszítenek a súlyukból sem, így ugyanakkora mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, mint friss/nyers állapotukban.

Milyen ételeket készíthetsz el a gőzpárolóval?

A válasz egyszerű: bármilyen alapanyagú ételeket beletehetsz a gőz párolóba. Zöldséget, gyümölcsöt, halat, csirkét, húsféleséget sőt még rizst és tésztát is készíthetsz ebben a nagy konyhai gépben. Sőt nem is kell feltétlenül frissnek lennie a hozzávalóknak, választhatsz gyorsfagyasztott zöldségeket, vagy akár aszalt gyümölcsöket is. Sőt, a gőz párolókat úgy alakították ki, hogy lehetőség van egy időben többféle étel elkészítésére is. Ha szívesen vacsoráznál párolt halat egy kis zöldséges körettel, akkor ezt a két fogást egyszerre is elkészítheted, csupán az ízesítésre kell odafigyelned. Fontos, hogy a gőz párolóban elkészült ételeket fogyasztás előtt megfelelően fűszerezd!