Mitől “nagykonyhai” egy konyhai berendezés?

Egy konyhai berendezés attól lesz nagykonyhai, ha egyszerre több dolgot is lehet rajta végezni, illetve több étel elkészítése is megoldható rajta. Jellemzően ezek a berendezések, gépek méretüket tekintve eléggé nagyok és nem alkalmasak egy háztartás konyhájába, hanem inkább éttermekbe, nagyüzemi konyhákba, étkezdékbe. Egy ilyen konyhában egyszerre többen is ténykednek és a gördülékeny munkavégzés miatt nem keresztezhetik egymás útját. Jellemzően mindenkinek meg van a maga kis helye és feladata.

Mi jellemzi a minőségi nagykonyhai berendezéseket?

Ahhoz, hogy hosszú legyen az élettartama egy ilyen berendezésnek, elengedhetetlen, hogy minőségi darabot rendeljünk. Olyan áruházat válasszunk, akik teljesen megbízhatóak, ennek érdekében előtte olvassunk vásárlói véleményeket is. Tehát a minőségi nagykonyhai gépek nem éppen a legolcsóbb kategóriába tartoznak, ám mindenképp kifizetődő befektetésnek bizonyulnak.

A vendéglátóipari berendezések jó, ha rozsdamentes acélból készülnek, ugyanis így lehet a korroziót a lehető legjobban elkerülni. Egy termetesebb konyhában bizony ez a veszély fennáll, hiszen több a nedvesség, párásabb a levegő a gőz miatt. Egy ilyen berendezést a tulajdonosoknak van lehetőségük egyedi méretben is megrendelni.

A nagykonyhai berendezések között hűtők, konyhapultok, mosogató gépek és tűzhelyek egyaránt megtalálhatóak. Általában a legkisebb feltét hűtő 1400 literes, de még salátahűtő is külön kapható. Ezek mindegyike azt a célt szolgálja, hogy a különféle alapanyagok, élelmiszerek minél toább megőrizzék frissességüket. A hűtött munkaasztaloknak is óriási előnyeik vannak, egy pizzériából pedig nem hiányozhat egy remek pizzapult.