Fizetési lehetőségek az interneten

fizetési lehetőségek

Az online kereskedelem az elmúlt években fokozatosan hangsúlyosabbá vált. Egyre több minden érhető el az interneten keresztül, egyre gyorsabban és egyre egyszerűbben tudjuk megrendelni a legkülönbözőbb termékeket, szolgáltatásokat. Olyan termékek online értékesítéseinek száma is felfelé ívelő tendeciát mutat, amelyről korábban talán kevesen gondolták volna, hogy valaha is rákattintanak a termék mellett levő kosárba rakom gombra egy webáruházban.

Ha nő a kereslet, akkor nő az igény is az innovációra, fejlesztésekre, hiszen egyre nagyobb a verseny a webshopok között a felhasználókért, egyre több extra szolgáltatással lehet megfogni a látogatók érdeklődését, növelni a márka iránti elkötelezettségüket.

Az internetes vásárlás talán egyik legfontosabb pillanata a fizetés. Egyszerre két dolgok szeretne minden vásárló: egyszerűen fizetni, minél kevesebb feleslegesnek tűnő biztonsági lépéssel elküldeni a termék megvásárlásához szükséges összeget, másfelől viszont roppant fontos a biztonságos fizetés. Annak, akkor és annyit szeretnénk fizetni, akitől és amennyiért a terméket vesszük. Ha a pénzünk nem jó helyre érkezik meg, vagy rossz összeget fizetünk ki, könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk.

Nézzük a manapság elterjedt fizetési módokat, amelyekkel kedvenc webshopunkban is találkozhatunk.

  • Elektronikus utalás (előre)
  • Bankkártyás fizetés (előre)
  • Utánvét futárnál – készpénz, bankkártya
  • Csomagátvevő pontos fizetés – készpénz, bankkártya
  • Elektronikus pénztráca (pl. PayPal)
  • Kriptovaluta

Szerencsére egy profi modern webáruház készítés már elképzelhetetlen lenne a fent említett fizetési módok elektronikus fajtáinak elérhetősége nélkül, ezért mindig konzultáljunk, ha webáruházat szeretnénk fejlesztetni, hogy milyen lehetőségeket biztosítanak, melyiket javasolják webfejlesztési szempontok szerint, melyik a biztonságos.

fizetési lehetőségek

Bármelyik megoldást is választjuk, mindig gondosan ügyeljünk rá, hogy minden adatot helyesen adjunk meg, és bizonyosodjunk meg róla, hogy a hitelesítési adataink nem kerülnek illetéktelenek kezébe. Ellenőrizzük a HTTPS kapcsolatot, amikor az interneten böngészünk, soha ne adjuk ki PIN kódunkat, jelszavainkat. Használjunk kétfaktoros autentikációt, jelszómenedzselő programot, óvatosan használjuk a nyílt internet elérési pontokat!