Hogyan segít a GPS nyomkövetés?

GPS nyomkövetés
Frissítés dátuma: 

A biztonság rendkívül fontos szerepet játszik a mindennapjainkban. Önmagunkat, család tagjainkat, kisállatainkat és minden értéktárgyunkat próbáljuk megóvni a veszélyektől és a lopástól is. Nagy hangsúlyt fordítunk a gépjárműveinkre is. Abban, hogy a gépjárműveink mindig biztonságban legyenek, számos dolog van a segítségünkre. Egyik ilyen a gépjármű nyomkövetés.

GPS nyomkövetés

Milyen esetekben segít a gépjármű nyomkövetés?

A gépjármű nyomkövetéssel, akár a saját tulajdonban lévő, akár a vállalkozások által használt autók esetében is kiváló eredményeket lehet elérni.
A gépjármű nyomkövetés ugyanis minden esetben személy autók, kamionok, buszok. sőt mezőgazdasági gépek esetében is jelzi azt, ha illetéktelenek megpróbálnak valamit csinálni a kocsival. Leggyakrabban az ajtókat, a csomagtartót vagy a motorháztetőt szokták kinyitni.
De a GPS nyomkövetés lehetővé teszi a vezető védelmét is. A gps-be ugyanis beépítettek egy pánik gombot, amellyel a sofőr is jelezheti, ha a veszélybe került.

Hogyan érhető mindez el?

A gépjármű nyomkövetés ma már szinte bárhol és bármikor nagyon egyszerűen működik. Csupán három dologra van szükség. Egy GPS készülékre, internet elérhetőségre, valamint egy úgynevezett telemetria kártyára. Ez a kártya egy speciális adathordozó, amivel kizárólag a gépjármű nyomkövetéséhez használt GPS pozíciója azonosítható be. Egyedül a szolgáltatást biztosító cég látja az adatait.
A GPS készülék kicsi, egyszerűen és vészhelyzetben akár észrevétlenül is használható.

Hogyan lehet igénybe venni a gépjármű nyomkövetési szolgáltatást?

Az online nyomkövetés a legtöbb esetben egy olyan szolgáltatás, amelyet havi díj megfizetése esetén lehet igénybe venni. De lehetőség van egyedi megoldásokra is például speciális események egy külföldi utazás esetében is.