Ismerjük meg a motoros redőnyök előnyeit és működésüket

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően, ma már vannak motoros redőnyök is, és napról napra egyre többen keresik az effajta redőnyöket. A motoros redőnyök pofon egyszerűen és kényelmesen szabályozhatóak. Kettő típusú vezérlési módja ismert a csőmotornak, az egyik távirányítóval, míg a másik kapcsoló segítségével történik. A motoros redőny több változatban is megrendelhető, választhatunk külső tokos, belső tokos, illetve vakolható tokos változatot. Ilyen típusú redőnye bárkinek lehet, de kifejezetten megkönnyíti a dolgát az idősebb korosztálynak, illetve a mozgáskorlátozottaknak. A motoros redőny távirányítóval vagy fali kapcsolóval is működésbe hozható, utóbbival akár a lakásban található összes redőny mozgatható egyszerre. Létezik egyébként olyan távirányító is, amellyel egyszerre több redőny is szabályozható, ezt többcsatornásnak hívják, ennek akkor van a legnagyobb haszna, ha sietünk és az időnk nem engedi, hogy egyesével húzzuk le vagy éppen föl a redőnyöket. Az okos otthonokba is jellemzően motoros redőnyök kerülnek.

A motoros redőnyöknél azt is meg lehet adni, hogy pontosan mikor emelkedjenek vagy csukódjanak le, ez pedig kifejezetten jól jön a reggeli ébredéseknél, főleg azoknak, akik eleve nehezebben kelnek ki az ágyból. Arra az időszakra is be lehet programozni, amikor nem tartózkodunk a lakásban, így távol tartja az illetéktelen behatolókat, hiszen azt a látszatot kelti, hogy otthon vagyunk. A motort kívülről nem lehet látni, mivel az acéltengelybe kerül beépítésre, tehát nem ront a külső megjelenésen. A kábelek ugyancsak nem látszódnak, ha megoldható az elvezetésük a lakáson belül.

Milyen ablakhoz tehetőek motoros redőnyök?

A legelterjedtebb napjainkban a műanyag nyílászáró, így ehhez a típushoz gond nélkül passzol, de bármilyen más típusú ablakhoz is felszerelhető, de okvetlen szakemberek segítségével.