Érdemes beruházni egy vezeték nélküli álló porszívóra?

Egyre több háztartásban figyelhető meg, hogy a vezetékes porszívók helyett vezeték nélkülit választanak, tehát látható, hogy folyamatosan nő az igény ezekre a típusokra. Éppen ezért minden bizonnyal a közeljövőben a vezeték nélküli készülékek veszik majd át az uralmat, ennek az egyik magyarázata az, hogy a világ egyre rohanósabb tempót diktál, így a háziasszonyoknak lényegesen kevesebb idejük marad a takarításra. A vezeték nélküli porszívókkal viszont nagyban lerövidül a takarítási idő, ezen kívül kényelmesebb és könnyebb is a használatuk.

Vezeték nélküli porszívó előnyei

Nem szükséges kivenni, illetve betenni őket a szekrénybe, továbbá nem tudunk belegabalyodni a vezetékbe, miközben takarítunk. Az effajta készülékek tisztítása is pofon egyszerű, egyáltalán nem ütközik bonyodalmakba.

További pozitív tulajdonságok…

A vezeték nélküli álló porszívót többen rúdporszívónak is nevezik, elképzelhető, hogy a boltokban is így van kiírva. Azért is egyszerűbb a használatuk, mert nem kell lehajolnunk, magunk után húznunk és nincsenek kábelek, tehát nem szükséges folyton igazítanunk őket. Az álló porszívóknak feltölthető  akkumulátoruk van, így konnektort sem kell kerítenünk és bátran porszívózhatunk olyan helyiségekben is, ahol az áramellátás nem megoldott. Az akkumulátort használat után viszont rögtön tegyük töltőre.

Ejtsünk néhány szót a portartály méretéről…

A vezeték nélküli álló porszívók portartálya lényegesen kisebb, mint a hagyományos társaiké, éppen ezért evidens, hogy gyakoribb ürítést igényelnek, ez egyébként azért is előnyös egy család számára, mert a poratkák hamarabb eltűnnek a lakásból.

Az emeletes házakba is nagyon jól jön egy ilyen készülék, hiszen a felső és az alsó szintek között könnyebb a szállításuk, ráadásul súlyra sem nehezek. A gyerekeket is könnyebben vonhatjuk be a rend rakásba, ugyanis az efféle porszívókat már könnyen el tudják tologatni.

Minden esetre álló porszívó vásárlás előtt olvassunk véleményeket az adott márkáról és vegyük figyelembe a lakásunk adottságait is, nehezen hozzáférhető helyeit.