Ismerjük meg az alu led profilokat

A rejtett világítások meglehetősen különleges hangulatot teremtenek otthonunkban, erre pedig szükségünk lesz alu led profilok alkalmazására. Sokszor láthatjuk, hogy konyhaszekrények vagy más egyéb beépített bútorok meg vannak világítva, ami mondhatni eléggé ötletes kivitelezés és maximálisan feldobja a környezetét, modernebbé varázsolja. A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően az efféle profilok napjainkban fő fényforrásként is ideálisak, ez a nagyobb teljesítményű ledeknek köszönhető.

Rejtett világítás a bútorokban.

A led szalagoknak minimális az árnyékképezése, folyamatosan biztosítják a fényt, méterenként akár 30, 60 és 120 led is elhelyezkedhet rajtuk. A led profilba egyszerűen beleragaszthatóak azok a szalagok, amelyek öntapadósak, de a profilban fellelhető sínbe is belehúzhatóak, ezeket opálos, illetve áttetsző bura is fedhet. Ezáltal lehet világításunk még a padlóban és a csempében is, ráadásul beépíthető a lépcsőbe is, így az egész kiváló hangulatelemmé alakul át. Léteznek O és U formájú led profilok és sínek is, továbbá, alumínium sarok elemek is elérhetőek a piacon.

Milyen előnyei vannak az alu led profiloknak?

Az alu led profil felel azért, hogy megvédje a szalagot, ennek köszönhetően a por és a pára sem árthat neki. Az alu led profil a túlmelegedés esélyét is csökkenti, így az élettartamuk is növekszik. A tisztításuk pofon egyszerű. Az alu led profilok felhasználási lehetősége szintén széleskörű, olyan lámpatesteket is ki lehet alakítani általuk, amelyek forgathatóak, billenthetőek vagy éppen önállóak, mondhatni a lakók lakberendezési igényeire van bízva teljes mértékben.

Az U alakúakban a kültéri és beltéri led szalagok jelentős része akadályok nélkül elfér, általában a belső szélességük 10 mm is van. A Surface profilok többféle típusban szerezhetőek be, választhatunk mattot, víztiszta kivitelezésűt vagy opált, esetleg bepattinthatót. Ezekbe is lehetséges takaró fedelet helyezni.