Melyek a leggyakoribb elektromos hibák az autó tekintetében?

A jármű belsejében, illetve a motorháztető alatt számos elektromos autóalkatrész található, nem is gondolnánk, hogy mennyi van ezekből. Sokakban az a tévhit van, hogy azt hiszik, az elektromos alkatrészek zöme az autó középső konzoljában van, egészen pontosan a fűtési rendszer környékén. Ha hiányoznának a motorháztető alatti elektromos alkatrészek, az autó valószínűleg el sem indulna. A biztonságos induláshoz számos alkatrésznek kell egyszerre működésbe lépnie, mindezeknek elektromos szikrára van szükségük.

Télen melyek a leggyakoribb elektromos hibák?

Télen jellemzően úgy indulunk el az autóval, hogy előtte hosszú percekig kapargatjuk a jeget a szélvédőről, miközben járatjuk a motort, így legalább könnyebb a dolgunk, hiszen ilyenkor a szélvédő fűtése is elindul. Amennyiben a hideg az akkumulátorhoz is eljutott, az sem biztos, hogy egyáltalán elindul az autó. Tehát a reggeli hidegekben számos autós probléma előfordulhat és ezek nem csak a régebbi gépjárműveket érintik, ugyanis a hideg az újabb típusúak elemeit is megviseli. Ha az akkumulátor nem kap elegendő áramot, akkor ugyanaz fog történni, mint bizonyos háztartási eszközöknél, amikor lemerülnek. Az akkumulátor töltéséért a generátor felel, ami szintén elöregedhet, meghibásodhat.

Az autó belsejében is vannak alkatrészek, ilyen például a rádió, fűtött szélvédő és a különféle lámpák is. A különféle márkák egymástól eltérő lámpákkal rendelkeznek, de a modern ledek tovább bírják. Amikor a lámpa kezd elfeketedni, érdemes elgondolkodni a cserén. A hibás fényszórók balesetet okozhatnak, elképzelhető az is, hogy más gépjárművek nem fognak észlelni minket, de akár a jelzéseinket is félreérthetik. Alkatrészeket online webáruházból is beszerezhetünk, Peugeot alkatrészek például a legtöbb webshopban fellelhetőek.