Miért használj szobabiciklit?

Technogym szobakerékpár

A fitneszgépeket egyre többen részesítik előnyben. A sporteszközökkel átmozgatható a teljes test, zsírégetésre és alakformálásra egyaránt használhatók, valamint lehetőséget biztosítanak mindenkinek, a saját erőnlétéhez tökéletesen passzoló edzés kialakítására, a terhelés fokozatos növelésére. Igaz, hogy rengeteg fitneszgép közül válogathatunk, de a legkedveltebb talán még mindig a szobabicikli. Amennyiben szeretne többet megtudni erről a sporteszközről, olvassa tovább a bejegyzésünket.

Milyen típusai vannak a szobakerékpárnak?

Technogym szobakerékpár

A fitneszgépeket folyamatosan fejlesztik, ezért egyre több típus közül válogathatunk. Ezek a sporteszközök funkciójuk alapján két fő csoportba sorolhatók: megkülönböztethetjük a fitnesz- és s spinning kerékpárokat. A gépek eltérő kialakításúak. A hagyományos típusok mellett megjelentek a mini, valamint a háttámlás biciklik, illetve az smartbike-ok. Márkák között is hatalmas eltérések vannak, azonban a csúcsot a Technogym szobakerékpárok jelentik!

Milyen izmokat mozgat meg a szobakerékpár?

A tekerés legnagyobb előnye, hogy a teljes alsótestet átmozgatja. A pedálozás igénybe veszi a farizmot, megdolgoztatja az első combot, lábszárat és a vádlit, továbbá megdolgoztatja a hátsó combot és a csípőhorpaszt.

Miért érdemes otthon használni ezt a fitnesz gépet?

A mindennapi feladataink, kapcsolataink ápolása miatt sajnos egyre kevesebb időt tudunk önmagunkra fordítani. Előfordulhat, hogy zsúfolt napok után egyszerűen nem jutunk el a fitnesz terembe, de mai rohanó világban nem hanyagolhatjuk el egészségi állapotunkat. A fittségünk megőrzésében sokat segíthet a szobabicikli. A sporteszköz egy kisebb helyiségben is elfér, sőt kora tavasztól késő őszig akár a fedett teraszon is használhatjuk.

A hölgyek megszépülnek biciklizés közben, hiszen ez a sport a kritikus testrészeknek nevezett területet, a fenék- comb- csípő tájékot alaposan megdolgoztatja. A tekerés aerob mozgásforma, vagyis eltávolítja a lerakódott zsírréteget. A kitartó edzés eredménye a legtöbb nő álma: vékony comb, karcsú derék, feszes popsi!

Előző bejegyzésünkben a forrasztópákák fontos jellemzőiről esett szó!