Miért jók a relax fotelek?

Nincs is jobb annál, mint amikor a mindennapi rohanás fáradalmait békésen kipihenhetjük kedvenc fotelünkben. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy az ülőalkalmatosság mennyire szolgálja a kényelmünket, hiszen ez nagyban befolyásolja a benne töltött idő minőségét. A relax mechanizmussal működő bútorok kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy az ülés és a fekvés a lehető legkényelmesebb és igazán feltöltő legyen.

Milyen extra funkciói vannak a relax foteleknek?

A relax mechanizmus lehetővé teszi az egyes részek állítását, úgymint a lábtartó megemelését és a támla megdöntését. A fejlettebb változatok képesek arra is, hogy a fotel forogni, vagy akár hintázni is tudjon, sőt, léteznek ma már motorikusan irányítható típusok is. Utóbbiak például az idősebb korosztály számára jelentenek nagy segítséget a felállásban, leülésben.

Vélhetően a legtöbben tisztában vannak azzal, hogy a kisgyermekek ringatása jótékony hatással van az altatásuk során. Ez a fajta mozgás azonban nem csak a kisdedekre, hanem a felnőttekre is képes kifejteni a hatását. A relax mechanizmussal működő hintáztató fotelek tökéletesen ellazítják a benne ülőt, így az ott töltött idő lényegesen jobb minőségű pihenést biztosít, mint a hagyományos garnitúrák esetében. Kattints a linkre és nézz meg néhány relax mechanizmussal működő fotelt és bútort.

Hintáztatásra is képes egy relax fotel?

Léteznek olyan modellek is, amelyeknél a háttámla fix pozícióban marad, és maga az ülőfelület
mozgatható. Ennek legnagyobb előnye, ha magát a fotelt például fal mellé szeretnénk elhelyezni. Ezeknél rendszerint hiányzik a hintáztató funkció, azonban a kényelmes fekvő helyzet rendelkezésre áll. A hintáztató fotelek felső kategóriáját jelenleg a teljesen körbe forgatható és hintáztató modellek biztosítják. Ezek lényege, hogy az ülőalkalmatosság 360 fokban a tengelye körül forgatható, ráadásul hintáztat is. Ez korlátlan szabadságot ad a pihenés során és szinte semmihez sem fogható feltöltődést biztosít a mindennapok során. A legmodernebb változatok beépített elektromos motorral vannak felszerelve, amely lehetővé teszi, hogy a mozgatható elemek ne kézi erővel, hanem gombnyomásra mozduljanak a kívánt helyzetbe. Az irányításuk nagyon egyszerű, néhány gomb segítségével könnyedén megtalálhatjuk a nekünk tetsző pozíciókat. A motor képes a lábtartó, a háttámla, és sokszor a karfa mozgatására is.